Jeugd Brassband Kampioenschappen

European Brass Band Championships

Geweest

Europa kent een groot aantal jeugdbrassbands die op uitzonderlijk hoog niveau presteren. Tijdens de kampioenschappen op zondag meten zij hun kwaliteiten met buitenlandse collega-orkesten. De jeugdbrassbands stellen zelf hun programma samen. Echter, ze moeten daarin wel een van de twee verplichte werken opnemen.

Leuk detail: een van die werken is Philip Sparkes Valerius Variations. Dit stuk is gebaseerd op een compositie van de Nederlandse componist en poëet Adriaen Valerius. Hij schreef 79 liederen voor stem en luit die na zijn dood in werden gepubliceerd in 1626. Het andere verplichte werk is het kleurrijke Chaucer’s Tunes van Michael Ball.

Geniet van gevarieerde, inspirerende en enthousiasmerende concerten door super getalenteerde, jonge muzikanten.

Deze dag wordt afgesloten met een afscheidsconcert door de Europese Jeugd Brassband onder leiding van Ivan Meylemans. EBBC2018 is ten einde!

European Brass Band Championships
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op Facebook, Twitter en Instagram!