Challenge divisie & Championship divisie – keuzewerk

European Brass Band Championships

Geweest

Op de tweede dag van de Europese Brassbandkampioenschappen is het vanaf negen uur ‘s ochtends eerst de beurt aan de vijf orkesten uit de Challenge section. Zij verzorgen ieder een kort programma bestaand uit het verplichte werk en vijftien minuten muziek naar eigen keuze. De verplichte compositie is van de hand van de jonge Nederlandse componist Hendrik de Boer.

Dan volgt vanaf half een het hoogtepunt van de competitie: het keuzewerk van de kampioensdivisie. Europa’s twaalf beste brassbands laten met dit programmaonderdeel hun eigen karakter en kleur zien. Met virtuoze passages, lyrische solisten en uitdagende composities proberen ze elkaar de loef af te steken. Muzikaal vuurwerk gegarandeerd!

European Brass Band Championships
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op Facebook, Twitter en Instagram!