Finale Solistencompetitie

European Brass Band Championships

Geweest

De drie beste jonge koperblazers en/of slagwerkers van Europa zijn te horen in een spetterend solo-concert begeleid door Brassband Schoonhoven, een van de beste brassbands uit Nederland. Dit Solisten Galaconcert is de spannende afsluiting van de driedaagse Solistencompetitie. Dit concours wordt gehouden in het kader van de European Brass Band Championships. Wie de solisten zijn en welke instrumenten in de hoofdrol staan, is pas na de voorrondes bekend op woensdag 2 mei. Wat we nu al wél weten is dat het een concert wordt met musici van een ongekend hoog niveau van wie we in de toekomst ongetwijfeld nog veel zullen gaan horen.

Voor het Europese Solistenkampioenschap hebben tientallen jonge muzikanten uit heel Europa auditie gedaan met een video-inzending. Hieruit zijn twintig top-talenten geselecteerd. Begeleid door piano laten zij op 1 mei hun verplichte solo-werk en op 2 mei een zelfgekozen compositie horen. Een internationale jury beoordeelt alle optredens en bepaalt welke drie finalisten een solo-concert begeleid door brassband mogen verzorgen.

Naast de optredens van de finalisten hoor je deze avond ook muziek van Brassband Schoonhoven en van de European Youth Brass Band onder leiding van dirigent Ivan Meylemans. Deze gelegenheids brassband bestaat uit veertig geselecteerde Europese muzikanten tussen de 18 en 21 jaar oud. Tijdens de European Brass Band Championships komen zij een week lang bij elkaar om samen muziek te maken op een uitzonderlijk hoog niveau.

European Brass Band Championships
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op Facebook, Twitter en Instagram!