Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Benjamin Herman - sax
Luigi Grasso - sax
Géraldine Laurent  - sax
Rein de Graaff - piano
Marius Beets - bas
Eric Ineke - drums

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event
Dit concert is onderdeel van de Sunday Afternoon Jazz serie
Met korting naar Sunday Afternoon Jazz

European Alto Festival met Benjamin Herman, Géraldine Laurent en Luigi Grasso

Sunday Afternoon Jazz

Geweest

European Alto Festival | zondag 8 oktober 2023 | Cloud Nine

Dit najaar organiseert Benjamin Herman een nieuwe editie van het European Alto Festival.  Onder zijn leiding, viert hij samen met de Italiaanse Luigi Grasso en de Franse Géraldine Laurent de diversiteit en en virtuositeit van de Europese altsax. Onder begeleiding van de gelauwerde ritmesectie bestaande uit pianist Rein de Graaff, bassist Marius Beets en drummer Eric Ineke.

Het European Alto Festival begon in 2021 als een ode aan de 2011 overleden saxofonist Piet Noordijk. Met het festival wil Benjamin Herman helden op de altsaxofoon uit andere Europese landen aan het Nederlandse publiek introduceren. ‘Er zijn zoveel geweldige Europese musici die onzichtbaar zijn voor jazzliefhebbers in landen die vlakbij liggen. Ik vind het heel leuk om deze waanzinnige altisten hierheen te kunnen halen. Ze spelen echt kneiter goed, je weet niet wat je hoort.’ Aldus Benjamin zelf.

Luigi Grasso:
De Italiaanse Luigi Grasso (37) bracht al op zijn 13e al zijn eerste album uit. Hij woonde in 10 jaar in Parijs en is nu één van de stersolisten in de NDR bigband in Hamburg. Zijn grootste invloed is overduidelijk Charlie Parker en er zijn maar weinig saxofonisten die daadwerkelijk zo dichtbij de speelstijl van Parker komen als Luigi.

Géraldine Laurent:
Géraldine Laurent (48) is een moderne altvirtuoos die in haar thuisland Frankrijk is overladen met awards en met zo een beetje elke Franse jazzster in de studio of op het podium heeft gestaan. Haar grootste invloeden noemt zij John Coltrane, Wayne Shorter, Sonny Rollins en Eric Dolphy.