Bekijk alle paasconcerten

Klassiek pasen
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Cyrillus Kreek In een droom; Waarom tjilp je, klein vogeltje?; Luister: een wonderlijk verhaal van licht; Slaapliedje e.a.
Veljo Tormis Estse Kalenderliederen

Uitvoerenden

Estonian Philharmonic Chamber Choir o.l.v. Tõnu Kaljuste

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Estonian Philharmonic Chamber Choir

Geweest

Estonian Philharmonic Chamber Choir
Sinds de oprichting in 1981 is het Estonian Philharmonic Chamber Choir uitgegroeid tot een koor van wereldklasse. Het koor onderscheidt zich met o zo stemmig repertoire uit de Baltische staten. Met Tõnu Kaljuste, grondlegger en voormalig chef-dirigent, keert het nu terug om een lans te breken voor Cyrillus Kreek, de grondlegger van de hedendaagse Estse koormuziek.

Cyrillus Kreek
De peetvader van de huidige generatie beroemde componisten uit Estland is Cyrillus Kreek. Hij legde een grote verzameling Estse volksmuziek aan en gebruikte dat materiaal vaak als basis voor zijn eigen werken. Ook de religieuze muziek van Estland was voor Kreek een dankbare bron. Het leverde partituren op waarin de eenvoud van de volksmuziek, de diepte van de Russisch Orthodoxe kerkmuziek en de invloeden van westerse religieuze muziek samenvallen tot een echte Estse eenheid.

Tõnu Kaljuste
De Estse dirigent Tõnu Kaljuste kreeg de koormuziek met de paplepel ingegoten. In 1974 nam hij het Ellerhein Kamerkoor over van zijn vader dat hij transformeerde tot het professionele Estonian Philharmonic Chamber Choir. Hij was er tot 2001 chef-dirigent en schreef geschiedenis met opnamen van werken van Estse componisten als Arvo Pärt, Erkki-Sven Tüür en Veljo Tormis.

Programmatoelichting
Verrijk je concertervaring met achtergrondinformatie, lees op deze pagina de digitale programmatoelichting voor dit concert.