Naar agenda
zondag 22 januari 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Estafest (cd presentatie)

18,-
uitvoerenden

Anton Goudsmit – guitar
Oene van Geel – viola, cajon
Mete Erker – sax, clarinet
Jeroen van Vliet – piano

line-up
Anton Goudsmit – guitar
Oene van Geel – viola, cajon
Mete Erker – sax, clarinet
Jeroen van Vliet – piano
aanvang
16:00
zaal open
15:15
€ 18,-
€ 15,50

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

improvisatieBen Benieuwdclub nine

Bij dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

Vier van de meest eigenzinnige improvisatoren die op dit moment in Nederland rondlopen vinden elkaar in het sprankelende Estafest.

In ongebruikelijke kamermuziekbezetting, met een ongebruikelijke rolverdeling en de meest waanzinnige composities, veroorzaken gitarist Anton Goudsmit, violist en cajonspeler Oene van Geel, saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet ontroering, verwarring en beweging bij iedereen die de band ooit zag en hoorde. In 2012 bracht het viertal hun eerste album uit, een live opname genaamd Estafest Live!, en een uitgebreide succesvolle tournee volgde langs de Nederlandse podia, theaters en kleine concertzalen. In 2013 dook de band de studio in voor Eno Supo, een prachtplaat die in 2014 uitkwam en die de band meteen een Edisonnominatie opleverde. Na een showcase op de internationale jazzbeurs Jazzahead, volgden de eerste buitenlandse concerten, o.a. op het London Jazz Festival. Het viertal werd ook opgemerkt door het prestigieuze label BMC records, in Budapest. Daar nam Estafest hun derde plaat op, getiteld Bayachrimae welke begin 2017 uitkomt. Op dit nieuwe album bewijst Estafest wederom dat de combinatie van deze vier improvisatoren telkens weer muziek oplevert die zó ontegenzeggelijk iets toevoegt, dat de noodzaak er gewoon vanaf spat!

Dit concert is onderdeel van Jazz Helden Live. Jazz Helden is een initiatief van Nederlands Jazz Archief (NJA) en vertelt het verhaal van de Nederlandse jazz, grotendeels in beeld en geluid. Via jazzhelden.nl bekijk je het volledige portret van Oene van Geel, Jeroen van Vliet en Anton Goudsmit. Hieronder is al een korte versie van een minuut te bekijken.

Wellicht vind je ook interessant

vr 22 feb 2019

The Gloaming

Traditionele Ierse muziek

vr 11 jan 2019

Aaron Diehl Trio

CloudNights

za 2 feb 2019

Kris Berry en Minyeshu

De Uitdaging Olv Thijs Borsten

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord