Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Eric Vloeimans trompet
Martin Fondse piano
Karsten Kleijer viola
Daniel Torrico violin
Arno van der Vuurst cello
Maria-Paula Majoor violin

Locatie
Ronda
Attend
Facebook-event
Martin Fondse

De muzikale duizendpoot Martin Fondse verdiende zijn strepen als toetsenist, maar zijn oeuvre reikt nog zoveel verder dan alleen zijn werk op het klavier. Zo werkte Fondse als arrangeur en componist samen met internationale grootheden als Pat Metheny, George Duke en Peter Erskine. Vanavond vormt hij de muzikale lijm van het gezelschap. Met een beetje geluk zal hij naast de piano ook zijn vibrandoneon ter hand nemen.

Matangi Quartet

Bij het Matangi Quartet is het geheel groter dan de som der delen. De veelzijdigheid van dit strijkkwartet spreekt onder meer uit de indrukwekkende lijst samenwerkingen die het gezelschap op haar naam heeft staan (Miranda van Kralingen, Tania Kross, Herman van Veen, Michiel Braam). Samen met Fondse en Vloeimans maakte het Matangi Quartet in 2012 het album Testimoni, waarop het gezelschap weidse vergezichten moeiteloos afwisselt met filmische muzikale scenes.

Eric Vloeimans, Martin Fondse & Matangi Quartet

Een gedurfde verkenning van het grensgebied tussen jazz en kamermuziek

Geweest

Dit concert gaat door onder de huidige coronamaatregelen. 

Eric Vloeimans is zonder twijfel een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van Nederland. Met zijn fluisterende trompetspel verleidt hij de luisteraar om als het ware in de muziek te kruipen. Samen met toetsenist Martin Fondse zoekt hij vanavond opnieuw de samenwerking op met het Matangi Quartet. Het resultaat is een gedurfde verkenning van het grensgebied tussen jazz en kamermuziek. Wellicht komt Vloeimans' spel nog mooier tot bloei op de vruchtbare grond van het Matangi Quartet.