Bekijk het klassieke seizoen

Meer Barokmuziek
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 43,-
Rang 2
Regulier
€ 40,-
Rang 3
Regulier
€ 33,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Charpentier Leçons de ténèbres

Uitvoerenden

Ensemble Correspondances o.l.v. Sébastien Daucé

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Ensemble Correspondances

Dag van de Franse Barok

v.a. € 33,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Franse barok
De Franse barokmuziek in het zonnetje – een terechte keus. De barokmuziek draait vaak om Bach en Vivaldi, maar de Franse componisten ontwikkelden aan het hof van de Zonnekoning Lodewijk XIV een heel eigen stijl. Galant, dansant en altijd pakkend, zoals het werk van Marc-Antoine Carpentier. Een concert als een onverwacht vakantietripje.

Carpentier
Ook vandaag de dag klinkt Franse barokmuziek vaker dan men denkt. Eén melodie kan iedereen zo meezingen. De Eurovisie-tune die grote internationale tv-uitzendingen aankondigt, is niets anders dan de prelude van het Te Deum van Marc-Antoine Carpentier. Hij zou met Jean-Baptiste Lully uitgroeien tot de architect van de Franse barokmuziek.

Invloed
De Franse muziekhervormingen zoals het ballet in de opera, het ‘grand motet’ in de religieuze muziek en de vorm van de suites in de kamermuziek (Couperin) bleven niet onopgemerkt in de omringende landen. Vooral in Duitsland had de Franse muziek veel invloed. Denk aan de Franse suites van Bach.

Ensemble Correspondances
Sinds de oprichting in 2009 is het Franse Ensemble Correspondances uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van de Franse barokmuziek. De elegantie, de verfijning en het dansante zit de musici in het bloed. Het ensemble is medeverantwoordelijk voor de steeds grotere aandacht voor een componist als Charpentier.

i.s.m Organisatie Oude Muziek 'Dag van de Franse Barokmuziek'

Zie ook

Matthäus-Passion

Nederlandse Bachvereniging

De vier jaargetijden

Accademia Bizantina o.l.v. Ottavio Dantone

Johannes-Passion

Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam