zondag 17 november 2019

Eluveitie

Combinatie van zware metalriffs met Keltische melodieën en oude instrumenten | Special guest: Lacuna Coil

geweest
CHECK ONS

HEAVY PROGRAMMA

18:30
zaal open
19:00
aanvang
23:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
Lacuna Coil + Infected Rain
locatie
zondag 17 november 2019

Eluveitie

Combinatie van zware metalriffs met Keltische melodieën en oude instrumenten | Special guest: Lacuna Coil

geweest

De Zwitserse folkmetalband Eluveitie combineert zware metalriffs met Keltische melodieën en oude instrumenten als de draailier en de doedelzak. Op grond van hun debuutalbum Spirit (2006) werd de band opgepikt door het Nuclear Blast-label, waar ze tot op de de dag van vandaag hun platen uitbrengen. Het negenmansgezelschap (m/v) kende veel bezettingswisselingen, maar met met nieuwe zangeres Fabienne Ernie hebben ze een gouden greep gedaan. Na het folkgeoriënteerde Evocation II: Pantheon (2017) kwam de band in april met Ategnatos, dat een stuk steviger is!

De Italiaanse band Lacuna Coil met Andrea Ferro en Christina Scabbia als frontman- en vrouw begon ooit met het maken van symfonische metal maar zijn in hun inmiddels twintigjarige bestaan flink doorontwikkeld. Het laatste album Delirium (2016) gaat bijvoorbeeld al meer de kant op van alternatieve rock en metal; agressievere muziek maar met nog altijd genoeg ruimte voor toetse
nist Marco Coti Zelati. Vorig jaar brachten ze concertalbum The 119 Show: Live in Londen (2018) uit ter ere van het  jubileum met bekende nummers als Our Truth en de Depeche Mode cover Enjoy the Silence. In oktober kunnen we het nieuwe album Black Anima verwachten die, zoals de naam al doet vermoeden, nog meer de zware en donkere kant op gaat!

De support van deze avond wordt verzorgd door Infected Rain! Deze Moldavische metalcoreband staat bekend om de eigen stijl, excentrieke vocals van frontvrouw Lena Scissorhands en zware gitaarriffs. In februari kwam The Earth Mantra uit die alvast voorproefje is van de opvolger van het laatste album 86 (2017).

Het tijdschema: 
18:30 uur - deuren open
19:00 uur - aanvang Infected Rain
20:10 uur - aanvang Lacuna Coil
21:30 uur - aanvang Eluveitie
23:15 uur - verwachte eindtijd
(alle tijden zijn onder voorbehoud)