Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Mozart Sonate in D KV 284
Schönberg Sechs Kleine Klavierstücke op. 19
Schönberg Suite für Klavier op. 25
Brahms Sonate nr. 3 in f op. 5

Uitvoerenden

Elisabeth Leonskaja piano

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Elisabeth Leonskaja

Eerste en tweede Weense School

Geweest

Elisabeth Leonskaja is de grande dame van de Russische school en behoort tot de gouden generatie van de internationale pianowereld. Ze oogt bescheiden, bijna fragiel, maar als ze eenmaal achter het klavier heeft plaatsgenomen staat er een imponerende persoonlijkheid op. In een mum van tijd windt ze iedereen om haar vingers.

Strooien met toegiften
Elisabeth Leonskaja’s vuur is nog lang niet gedoofd. Ze heeft nog altijd een volle agenda met solorecitals en concerten in kleine bezetting en staat erom bekend dat ze met gemak een handvol toegiften speelt. Nog maar enkele jaren geleden nam ze alle pianosonates van Schubert op. Ze werkte nauw samen met grote namen uit de Russische school, zoals Svjatoslav Richter, Emil Gilels en Vladimir Ashkenazy. Het leverde haar een schat aan ervaring en inzichten op. Pianisten als Elisabeth Leonskaja zijn er nog maar weinig. Dat maakt extra nieuwsgierig naar deze artiest met monumentale status.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.