donderdag 12 december 2019

Elisabeth Hetherington

Dutch Classical Talent

geweest
20:15
zaal open
21:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Elisabeth Hetherington sopraan

programma

Werken van Claudio Monteverdi, Barbara Strozzi en Sofia Goebaidoelina

locatie
donderdag 12 december 2019

Elisabeth Hetherington

Dutch Classical Talent

geweest

Ben je winnaar van de Dutch Classical Talent Tour, dan behoor je tot de allergrootste talenten en beloftes op Nederlandse bodem. Dat bewijzen de namen van vorige deelnemers: Tania Kross, Ties Mellema, Lavinia Meijer, Nora Fischer en het Van Baerle Trio. De door een vakjury geselecteerde winnaars toeren langs twaalf zalen in het land. De concerten beginnen om 21.00 uur, hebben geen pauze maar wel een spraakmakende meet & greet plus drankje na afloop.

Elisabeth Hetherington spiegelt de virtuoze sopraan van nu aan haar voorgangster uit de Barok. Draaide het vroeger om zuivere virtuositeit, tegenwoordig bespelen sopranen hun stem meer als instrument, met bijbehorende technieken en effecten. De jury was onder de indruk van haar extreem heldere en expressieve zangstem, haar temperament en theatrale optreden. Speciaal voor dit programma zocht Hetherington naar vrouwelijke componisten die schreven voor vrouwenstemmen.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!