Bekijk het klassieke seizoen

AVROTROS Vrijdagconcert
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Williams uit Star Wars: Main theme
Williams uit Superman: March
Zimmer uit The Da Vinci Code: Chevaliers de Sangreal
Zimmer uit Gladiator: Main theme
Rota The Godfather (Medley)
Williams uit Harry Potter and the Sorcerer’s Stone: Harry’s Wondrous World
Silvestri Forrest Gump (Medley)
Williams uit Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark: Raiders March
Williams uit Jurassic Park: Main theme
Williams uit E.T. The Extra-Terrestrial: Flying theme
Williams uit Jaws: Main theme
Williams uit Hook: The Flight to Neverland
Badelt Pirates of the Caribbean (Medley)

Uitvoerenden

Göttinger Symphonieorchester
Nicholas Milton dirigent

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

AVROTROS Filmmuziekconcert

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

 

Dit concert is uitverkocht. Er zijn nog wel tickets beschikbaar voor de Avond van de Arabische Filmmuziek op vrijdag 23 februari. 

Een avond vol met de mooiste en bekendste filmmuziek gespeeld door het Göttinger Symphonieorchester onder leiding van chef-dirigent Nicholas Milton.

Filmmuziek is niet meer weg te denken uit de concertzalen. Onafhankelijk van de film reist de luisteraar mee naar geliefde filmmomenten of eigen droomoorden. Filmmuziekmaestro’s  John Williams en Hans Zimmer hebben aan een paar maten genoeg om de juiste sfeer te creëren. Het Göttinger Symphonieorchester maakt een grand tour langs iconische Hollywood-soundtracks.

Iconische Filmmuziek

Zolang de film bestaat is er filmmuziek geweest. Nog voordat de geluidsfilm werd uitgevonden, zaten er al pianisten, organisten, ensembles en zelfs complete symfonieorkesten in het filmtheater om de stomme film van spannende muziek te voorzien. Tot op de dag van vandaag is muziek nog steeds een essentieel onderdeel van elke goede film. Soms is die zo iconisch dat je het beeld helemaal niet nodig hebt om de sfeer meteen weer te pakken te krijgen. Twee maten Star Wars en je ziet de ruimteschepen onmiddellijk over het scherm schieten. Een minuut twinkelende openingsklanken van Harry Potter en je beleeft meteen weer de magie van de tovenaarsleerling.

John Williams met het Göttinger Symphonieorchester

Het AVROTROS Vrijdagconcert brengt een avond met de meest beroemde filmmuziek van onder anderen Nino Rota, Hans Zimmer en Klaus Badelt. De allergrootste is ongetwijfeld John Williams, 52 maal genomineerd voor een Oscar waar hij er vijf van won. Hij is de belangrijkste componist van dit programma, dat wordt gebracht door het Göttinger Symphonieorchester en zijn chef-dirigent Nicholas Milton. Orkest en dirigent maakten vorig seizoen furore in Duitsland met hun programma Nacht der Filmmusik. Sluit uw ogen, geniet van de mooiste filmmuziek en waant u zich even Indiana Jones, ET of de bloeddorstige haai uit Jaws.

Prelude is de opmaat naar het AVROTROS Vrijdagconcert. Presentator Leonard Evers vertelt je in deze podcast iedere week meer over de bijzondere stukken die gaan klinken. Prelude is vanaf de zaterdag voor het concert te beluisteren. Luister hier naar de podcast. 

 

Zin om na de show te blijven hangen? Kom dan langs bij Park 6, ons gratis toegankelijke en sfeervolle indoorpark op zeshoog! Speel gratis (arcade)games of pingpong, scoor een cocktail of speciaalbiertje en check videokunstwerk Canvas! www.tivolivredenburg.nl/park6 

Zie ook

Pieces of Tomorrow Festival

Epic classical pieces & good vibes