Bekijk het klassieke seizoen

AVROTROS Vrijdagconcert
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Scholier 8-18 jaar
€ 33,60
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Scholier 8-18 jaar
€ 28,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
Scholier 8-18 jaar
€ 24,40
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Wagner/De Vlieger uit Tristan und Isolde: Nachtgesang und Isoldes Liebestod
Mahler Lieder eines fahrenden Gesellen
Mendelssohn Derde symfonie ‘Schotse’

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Edo de Waart dirigent
Catriona Morison mezzosopraan

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Edo de Waart: De ‘Schotse’ van Mendelssohn

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Edo de Waart, eredirigent van het Radio Filharmonisch Orkest dirigeert Wagner en Mendelssohn. Ook begeleiden orkest en dirigent Catriona Morison in liederen van Mahler

Edo de Waart en Catriona Morison

Met regelmaat keert Edo de Waart terug bij zijn Radio Filharmonisch Orkest, waarvan hij lange tijd chef was en nog steeds eredirigent is. In 1997 werkte hij samen met arrangeur Henk de Vlieger. Deze maakte van enkele Wagner opera’s fascinerende en veel geprezen symfonische bewerkingen, die De Waart met het orkest op cd vastlegde. Vanavond twee delen uit Tristan und Isolde. Naast Nachtgesang het beroemde Isoldes Liebestod met in de laatste maat de ultieme oplossing van het Tristan-akkoord.

Dirigent en orkest begeleiden ook de Schots-Duitse mezzosopraan Catriona Morison. Een recensent omschreef haar stemgeluid eens als ‘dark mezzanine’. Het past schitterend bij de mild weemoedige Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler.

Mendelssohns Schotse Symfonie

Geen componist met zo veel Wanderlust als Mendelssohn. Als kind ging hij al met het gezin naar de Zwitserse bergen en als jonge man verbleef hij lange tijd in Italië, waarvan hij de indrukken verwerkte in de Italiaanse Symfonie. Maar ook de Derde symfonie is een echt reiswerk. Na een intensieve tournee door Engeland ging hij als twintigjarige op vakantie naar Schotland. Hij genoot van de ruige hooglanden, was onder de indruk van de befaamde abdijruïne in Edinburgh, ging op bezoek bij Sir Walter Scott en legde het jaren later allemaal vast in zijn Schotse Symfonie. Zelfs de doedelzak, het meest afgrijselijke instrument dat hij ooit gehoord had, komt even voorbij.

Prelude is de opmaat naar het AVROTROS Vrijdagconcert. Presentator Leonard Evers vertelt je in deze podcast iedere week meer over de bijzondere stukken die gaan klinken. Prelude is vanaf de zaterdag voor het concert te beluisteren. Luister hier naar de podcast. 

Zie ook

Van Baerle Trio: Brahms, Liszt & Fauré

AVROTROS Vrijdagconcert

Slotconcert: Berlioz' Faust

AVROTROS Vrijdagconcert