Zaal open
Verwacht einde
Programma

Brahms Gesang der Parzen
Brahms Nänie
Brahms Tweede Symfonie

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Edo de Waart dirigent
Benjamin Goodson koordirigent

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Livestream: Edo de Waart 80 jaar

Gratis - Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Geweest

Naar aanleiding van de coronamaatregelen vindt dit concert zonder publiek plaats. Dit concert is op vrijdag 30 april vanaf 20.15 uur wel te beluisteren op NPO Radio 4 en live te volgen via www.nporadio4.nl/live

Ter ere van de tachtigste verjaardag van ere-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, Edo de Waart, een volle avond met een van zijn grote favorieten, Johannes Brahms. Gezien zijn werklust zit de Waart, eredirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, nog vol bruisende levenslust. Geen toepasselijker muziekstuk dan Brahms’ Symfonie nr. 2. De componist schreef het – na de jarenlange worsteling met zijn eerste symfonie – in een idyllisch Oostenrijks dorpje, en het zomerse optimisme van deze setting spat er aan alle kanten vanaf. Maar deze leeftijd komt óók met de wijsheid dat je het lot niet altijd in eigen hand hebt, in Gesang der Parzen onderstreept door met name de opvallend grote blazerssectie en in het elegische Nänie door de betoverende, aangrijpende beginmelodie van de hobo.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Clemens Romijn, plus een impressie van de rijke loopbaan van Edo de Waart.

Lees hier het interview met Edo de Waart dat verscheen in het ledenblad van AVROTROS Klassiek.