Uitvoerenden

Utrechtsch Studenten Concert
Utrechtse Studenten Cantorij
Wim Trompert Regie
Bas Pollard Muzikale leiding
Eric Goossens Decorontwerp
Martijn Kramp Kostuumontwerp
Cor van den Brink Lichtontwerp
Jan Panis Geluidsontwerp
Karim Ameur Dramaturgie

Solisten
Quirijn de Lang J. Robert Oppenheimer
Jeannette van Schaik Kitty Oppenheimer
Bart Driessen Edward Teller
Lucas van Lierop Robert Wilson
Agris Hartmanis General Leslie Groves
Jeroen de Vaal Captain James Nolan
Nanco de Vries Jack Hubbard
Maria Koshiishi Pasqualita

Locatie
Werkspoorkathedraal

Doctor Atomic | USConcert

Opera in de Werkspoorkathedraal

Geweest

Doctor Atomic vindt van 13 t/m 25 juli plaats in de Werkspoorkathedraal. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van USConcert

Wat zou je doen als je een waanzinnige uitvinding hebt gedaan die de wereld in gevaar kan brengen? Welkom in de wereld van Doctor Atomic: hét verhaal over creatiedrang met een vernietigende impact.

Festival en opera
Doctor Atomic is een belevingsfestival in combinatie met de aangrijpende opera Doctor Atomic van John Adams. Tijdens je bezoek stap je het Manhattan Project binnen en ervaar je de spannende gebeurtenissen in de aanloop naar de eerste atoomproef. In het midden van de Werkspoorkathedraal bevindt zich het theater van de opera Doctor Atomic.

Doctor Atomic werkt samen met een gerenommeerd artistiek team en een weergaloze cast onder de regie van Wim Trompert. De samenwerking tussen de ambitieuze studenten van het Utrechtsch Studenten Concert en ervaren professionals staat garant voor een unieke productie.

200 jaar Utrechtsch Studenten Concert
Het Utrechtsch Studenten Concert bestaat 200 jaar! Traditiegetrouw viert het orkest haar lustrum met een grootschalige operaproductie. Deze zijn uitgegroeid tot producties die keer op keer verbazen met de gedurfde locatie- en repertoirekeuze. De vorige producties Rheingold op de Rijn en Thijl werden geprezen door de nationale pers. Voor Thijl ontving het USConcert als eerste amateurgezelschap ooit een nominatie voor de International Opera Awards.

Zie ook

Philip Glass in India

Amsterdam Sinfonietta