Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek Oude Muziek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Willaert Missa Mittit ad Virginem

Uitvoerenden

Dionysos Now! 
Tore Tom Denys muzikale leiding, tenor
Terry Wey countertenor
Bernd Oliver Fröhlich, Jan Petryka tenor
Tim Scott Whiteley bariton
Joachim Höchbauer bas

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Dionysos Now!

Renaissancekoor

Geweest

Venetiaanse school
Adriaen Willaert komt uit het bescheiden Vlaamse Roeselare, maar groeide uit tot een van de groot meesters van de late renaissance. Als kapelmeester van de beroemde San Marcobasiliek in Venetië werd hij een van de belangrijkste componisten van de Venetiaanse school. Zijn meesterlijke meerstemmigheid viert hoogtij in de Missa Mittit ad Virginem die het jonge reanissancekoor Dionysos Now!, ook ontstaan vanuit Roeselare,  aan de vergetelheid heeft ontrukt.

Adriaen Willaert
Adriaen Willaert was vijfendertig jaar kapelmeester van de invloedrijke San Marcobasiliek in Venetië. Hij schreef in die hoedanigheid vele werken voor kleine vocale ensembles, grote koren en dubbelkoren. Veel van deze werken, zoals de Missa Mittit ad Virginem, liggen nu, 461 jaar na de dood van Willaert, ongehoord in bibliotheken. Het ensemble Dionysos Now! is er om deze werken weer tot leven te wekken.

Dionysos Now!
Het in de kern zeskoppige ensemble Dionysos Now! is opgericht door de Vlaamse tenor Tore Denys om de schitterende koormuziek van de renaissance en in het bijzonder die van Willaert weer een plek te geven in het hedendaagse muziekleven. ‘Het is muziek uit een turbulente tijd, die in de aard niet veel verschilt van de onze’, aldus Tore Denys. ‘De oude meerstemmigheid is vandaag de dag actueler dan ooit.’