woensdag 12 augustus 2020

Judith van den Dool en Dick van Dijk

Gratis lunchconcert van Kerken Luisteren in de Sint Willibrordkerk

geweest
13:15
aanvang
14:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Dick van Dijk orgel
Judith van den Dool zang

programma

Muzikale rondreis door de Sint Willibrordkerk.

Locatie: Sint Willibrordkerk, Utrecht

woensdag 12 augustus 2020

Judith van den Dool en Dick van Dijk

Gratis lunchconcert van Kerken Luisteren in de Sint Willibrordkerk

geweest

Judith van den Dool
Mezzosopraan Judith van den Dool groeide op met de cantates en passionen van J.S. Bach. Als kind begon zij al vroeg met zingen en speelde zij viool en piano. In  Parijs volgde zij haar zangstudie bij de Spaanse sopraan Isabel Garcisanz. Na haar terugkeer in Nederland, vervolgde Judith haar studie aan het Utrechts Conservatorium en studeerde daarnaast een jaar Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. In juni 2009 behaalde Judith Cum Laude haar Bachelordiploma en in juni 2018 haar Masterdiploma.

Dick van Dijk
Dick van Dijk studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool waar hij in 1987 het praktijkdiploma heeft behaald. In Mechelen verwierf hij in 2015 het Laureaatsdiploma. Sinds 1996 is hij organist van de Torenpleinkerk (Oude Willibrordkerk) van Vleuten en van de St. Janskerk van Wijk bij Duurstede. Ook is hij stadsbeiaardier van Nieuwegein op de Parkbeiaard.

Om verzekerd te zijn van een plek, adviseren wij om online gratis tickets te bestellen.

KERKEN LUISTEREN 2020
Zomerconcerten in Utrechtse kerken
Geniet deze zomer van muziek in het prachtige decor van de kerken in de Utrechtse binnenstad. Van 17 juli t/m 4 september kun je wekelijks een gratis Kerken Luisteren lunchconcert bijwonen in een van de 8 Utrechtse kerken, die deze zomer open zijn voor publiek. De muziekgenres lopen uiteen van klassieke aria’s, middeleeuwse wereldmuziek, hits uit de Fifties en Sixties tot aan Nederpop. Reserveren en meer informatie: www.kerkenkijken.nl

Kerken Luisteren is een samenwerking van Kerken Kijken, UKO en ZIMIHC.