Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 18 september 2018

DiCE no. 9

New pop music: HAERTS, Flor, Half Waif, Liza Anne, Malena Zavala, Easy Life

geweest
zaal open
19:15
aanvang
19:45

Tijden zijn onder voorbehoud.

line-up
Easy Life
Flor
HAERTS
Half Waif
Liza Anne
Malena Zavala
dinsdag 18 september 2018

DiCE no. 9

New pop music: HAERTS, Flor, Half Waif, Liza Anne, Malena Zavala, Easy Life

geweest

Dinsdag 18 september, vlak voor het Duitse showcasefestival Reeperbahn, staan opkomende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht tijdens de negende editie van showcase-avond DiCE! Op Reeperbahn Festival staan honderden veelbelovende bands op het programma, en uit die smak aan namen worden er zes uitgekozen om in Utrecht hun debuut te maken op DiCE. De line-up van deze negende editie: HAERTS, Liza Anne, Flor, Half Waif, Malena Zavala en Easy Life! 

De vijf bandleden van Easy Life vonden elkaar in hun liefde voor hiphop, funk en jazz deelden. Voeg daar een schep indie, punk en een regentachtige dag in Engeland aan toe, en er komt een charismatisch album uit: Creature Habits Mixtape. Een ode aan eenvoud en anti-hedonisme met een uitgesproken laid-back sound, voor wie houdt van Bad Sounds en Superfood!

De muzikale carrière van Amerikaanse synthpopband Flor begon al toen de vier bandleden nog samen op de middelbare school zaten, met hun muziekdocent als trouwste fan. Inmiddels reikt Flor’s combinatie van dromerige indiepop en catchy melodieën een stuk verder: ze gingen op uitgebreide tours in de VS en electropop-icoon Halsey nam ze zelfs mee als support. Inmiddels is ook debuutplaat come out, you’re hiding (2017) verschenen, voor fans van LANY, The Japanese House en Fickle Friends.

De muziek van de Duits/New Yorkse synthpopband HAERTS heeft een uitgesproken 80’s vibe, waar de stem van frontvrouw Nini Fabi ook aan bijdraagt: die doet namelijk denken aan Stevie Nicks en Fleetwood Mac. Na een ep, een album en verschillende singles zit er een nieuw album aan te komen, ongetwijfeld weer vol grootse indiepop voor liefhebbers van HAIM, Chairlift en CHVRCHES.

Onder het pseudoniem Half Waif maakt de New Yorkse Nandi Rose Plunkett gelaagde synthpop met aanzwellende synths, drums, indringende melodieën en diepe teksten. Dit jaar kwam haar laatste album Lavender uit, haar meest indrukwekkende tot nu toe volgens o.a. toonaangevende muzieksites als Pitchfork en Stereogum. Eerder tourde ze al met indiebands als Iron & Wine, Mitski en Land of Talk.

Als het gaat om expressieve songs met confronterende teksten, dan weet de uit Georgia afkomstige Liza Anne indruk te maken. Op laatste plaat Fine But Dying (2018) is ze niet bang om het taboe rondom psychische problemen te doorbreken, met songtitels als Paranoia en Panic Attack. Muzikaal gezien ligt haar boeiende en veelkleurige folkrock in het hoekje Angel Olsen, Miya Folick en Sharon van Etten.

Malena Zavala’s debuutalbum Alisa is nog maar net uit, maar de recensies liegen er niet om. De Argentijnse zangeres brengt smeulende indie met Latijns-Amerikaanse ritmes, psychedelisch gitaarspel en een honingzoete stem. Inspiratie wordt gevonden in de psychedelische en dromerige muziek van Tame Impala, Beach House en Devendra Banhart. Haar caleidoscopische album boort thema’s aan als culturele identiteit, zelftwijfel, acceptatie, artistieke vrijheid en relaties.

Op eerdere edities van DiCE stonden o.a. Bad Sounds, blackwave., bülow, Noga Erez, Colouring, Childhood, Dermot Kennedy, Miya Folick, EKKAH, Isaac Gracie, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DiCE een van de hosts tijdens Le Mini Who? 2016 waarbij o.a. Sleepers' Reign en MICH in café Stathe speelden. DiCE wordt georganiseerd in samenwerking met EKKO en Friendly Fire.

Zie ook

vr 8 nov 2019

Le Guess Who? 2019 - Vrijdag

Vierdaags festival voor avontuurlijke en grensverleggende muziek

wo 13 nov 2019

Alice Phoebe Lou

Indiefolk singer-songwriter

do 17 okt 2019

The Dream Syndicate

Een van de belangrijkste Amerikaanse undergroundbands van de jaren '80