DiCE no. 9 - TivoliVredenburg
Naar agenda
dinsdag 18 september 2018

DiCE no. 9

New pop music: Flor, Half Waif, Liza Anne + more

17,-

prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe

line-up
Flor
Half Waif
Liza Anne
+ 3 more tba!
aanvang
19:45
zaal open
19:15
showcase-avondnieuwe indie/popmuziekpandora & foyer

Dinsdag 18 september, vlak voor het Duitse showcasefestival Reeperbahn, staan opkomende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht tijdens de negende editie van showcase-avond DiCE! Op Reeperbahn Festival staan honderden veelbelovende bands op het programma, en uit die smak aan namen worden er zes uitgekozen om in Utrecht hun debuut te maken op DiCE. Tot nu toe zijn Flor, Half Waif en Liza Anne bevestigd, de rest van de line-up van DiCE no. 9 volgt snel!

De muzikale carrière van Amerikaanse synthpopband Flor begon al toen de vier bandleden nog samen op de middelbare school zaten, met hun muziekdocent als trouwste fan. Inmiddels reikt Flor’s combinatie van dromerige indiepop en catchy melodieën een stuk verder: ze gingen op uitgebreide tours in de VS en electropop-icoon Halsey nam ze zelfs mee als support. Inmiddels is ook debuutplaat come out, you’re hiding (2017) verschenen, voor fans van LANY, The Japanese House en Fickle Friends.

Onder het pseudoniem Half Waif maakt de New Yorkse Nandi Rose Plunkett gelaagde synthpop met aanzwellende synths, drums, indringende melodieën en diepe teksten. Dit jaar kwam haar laatste album Lavender uit, haar meest indrukwekkende tot nu toe volgens o.a. toonaangevende muzieksites als Pitchfork en Stereogum. Eerder tourde ze al met indiebands als Iron & Wine, Mitski en Land of Talk.

Als het gaat om expressieve songs met confronterende teksten, dan weet de uit Georgia afkomstige Liza Anne indruk te maken. Op laatste plaat Fine But Dying (2018) is ze niet bang om het taboe rondom psychische problemen te doorbreken, met songtitels als Paranoia en Panic Attack. Muzikaal gezien ligt haar boeiende en veelkleurige folkrock in het hoekje Angel Olsen, Miya Folick en Sharon van Etten.

Op eerdere edities van DiCE stonden o.a. Bad Sounds, blackwave., bülow, Noga Erez, Colouring, Childhood, Dermot Kennedy, Miya Folick, EKKAH, Isaac Gracie, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DiCE een van de hosts tijdens Le Mini Who? 2016 waarbij o.a. Sleepers' Reign en MICH in café Stathe speelden. DiCE wordt georganiseerd in samenwerking met EKKO en Friendly Fire.

Wellicht vind je ook interessant

zo 19 aug 2018

Cigarettes After Sex

Ongrijpbare downtempo dreampop

vr 12 okt 2018

Beach House

Sprookjesachtige dreampop

zo 4 nov 2018

Superorganism

Superverfrissende electropop

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord