DiCE no. 6 - TivoliVredenburg
Naar agenda
zaterdag 25 november 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

DiCE no. 6

NEW POP MUSIC

line-up
Colouring
IDER
Nausica
Noga Erez
RedFaces
Ten Tonnes
aanvang
19:45
zaal open
19:15
showcase-avondnew pop musicpandora & foyer

De deuren gaan om 19:15 uur open

Zaterdag 25 november is de zesde editie van showcase-avond DICE, waarbij veelbelovende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht spelen. Deze editie staan Colouring, IDER, Nausica, Noga Erez, RedFaces en Ten Tonnes op het programma! Helaas heeft FLAWES hun show moeten afzeggen. Op Spotify staat een lijstje waarmee je kunt inluisteren. Tussen de liveacts door worden er in de foyer plaatjes gedraaid door Stranded FM

De Britse heren in Colouring weten met slechts twee ep’s op zak al een breed spectrum van genres aan te tikken. Zo wordt zwoele electropop moeiteloos afgewisseld met een zinderende pianoballad, waarbij de melancholische stem van frontman Jack Kenworthy alles aan elkaar lijmt. Afgelopen jaar verscheen de ep Heathen, wat de band direct een spot als support van The 1975 opleverde.

Slechts vijf maanden nadat IDER muziek ging maken, werd het uit Londen afkomstige duo al getipt door gerenommeerde muziekmedia als The 405 en The Line of Best Fit als ‘Ones to Watch’ voor 2017. Dit voorjaar verscheen de ep Gut Me Like An Animal, waarop een mooie dosis upbeat pop met intieme harmonieën en delicate synths te horen is, die niet voor niks soms doet denken aan London Grammar. Sindsdien zijn er ook alweer twee splinternieuwe singles: Learn to Let Go en Body Love. 

De Nederlands/Duitse artpopband Nausica maakt dansbare muziek met zwoele gitaren, gelaagde synths en experimentele ritmes. Dit najaar kwam de ep Yours uit, met de singles Hey You en Okay. 

De Israëlische mult-instrumentalist Noga Erez groeide op buiten Tel Aviv, wat onvermijdelijk terug te horen is in haar maatschappelijk betrokken teksten. Haar muziek wordt gekenmerkt door een distinctieve zangstijl, donkere synths en vindingrijke beats die best eens gewaardeerd zouden kunnen worden door fans van MIA en FKA twigs. Dit jaar verscheen Noga Erez’ debuutalbum Off The Radar! 

De jonge Britse indierockband RedFaces komt uit Sheffield, maar dat is niet het enige dat ze met Arctic Monkeys gemeen hebben: hun eerste nummers werden opgenomen met Alan Smyth, die ook met Arctic Monkeys werkte in het begin van hun muzikale carrière. Sinds 2016 is de band getekend bij een major label en zijn er drie singles verschenen met een nostalgische mix van gitaarriffs en catchy melodieën.  

De Britse singer-songwriter Ethan Barnett aka Ten Tonnes sierde met zijn catchy pop/indie nummers vorig jaar al de line-up van het Britse Reading & Leeds Festival – niet verkeerd, met twee ep’s op zijn naam. Zijn nummers worden gekenmerkt door wrange humor, poëtische beeldspraak en een rauw randje – wat soms doet denken aan vroeg werk van The Kooks. Een debuutalbum staat gepland voor 2018 en nieuwe single Cracks Between legt de lat alvast hoog!

Op eerdere edities van DiCE stonden o.a. Childhood, Dermot Kennedy, Miya Folick, EKKAH, Isaac Gracie, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DiCE een van de hosts tijdens Le Mini Who? 2016 waarbij o.a. Sleepers’ Reign en MICH in café Stathe speelden. DiCE wordt georganiseerd in samenwerking met EKKO en Friendly Fire.

Wellicht vind je ook interessant

do 8 mrt 2018

Olga Vocal Ensemble

It's a Woman's World

za 17 feb 2018

FOMO – (some of) the best new music

za 3 feb 2018

My Generation: De Popquiz Editie

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord