Zaal open
Aanvang
Programma

Gordi
Harrison Brome
The Magic Gang
Miya Folick
Rhys Lewis
Tom Prior
+ Stranded FM dj's

Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

DiCE no. 4

NEW POP MUSIC

Geweest

De deuren gaan om 18:45 uur open. 

Woensdag 17 mei gaan we voor de vierde keer los met showcase-avond DiCE, waarbij veelbelovende popartiesten in Utrecht hun debuut maken. DiCE maakt voor deze editie een selectie uit de line-up van het Britse showcasefestival The Great Escape, waar honderden veelbelovende bands op het programma staan. Op de line-up van DiCE no. 4 staan Gordi, Harrison Brome, The Magic Gang, Miya Folick, Rhys Lewis en Tom Prior. Inluisteren kan via Spotify! Tussen de bands door worden er in de foyer plaatjes gedraaid door het internetradioplatform Stranded FM.

DiCE is een terugkerende avond (georganiseerd door TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire) rondom internationale showcasefestivals zoals The Great Escape en Reeperbahn – het moment waarop veel nieuwe bands naar Europa reizen. Op eerdere edities van DiCE stonden o.a. EKKAH, Isaac Gracie, Lewis del Mar, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DiCE een van de hosts tijdens Le Mini Who? waarbij o.a. Sleepers' Reign en MICH in café Stathe speelden.

Wat begon als bijnaam van haar broertje, is nu Sophie Payten’s artiestennaam: Gordi. De Australische singer-songwriter maakt rijke, melancholieke folkpop met elektronische invloeden die even groots als intiem aanvoelt. Vorig jaar verscheen haar debuut-ep Clever Disguise, waarvan de single Can We Work It Out inmiddels ruim 3 miljoen plays heeft op Spotify. Terwijl ze werkt aan nieuwe muziek en over de wereld tourt, probeert ze tussendoor ook nog haar opleiding geneeskunde af te maken.

Een karaokemachine hielp de Canadese Harrison Brome in zijn tienerjaren met zijn zware dyslexie, wat de aanleiding vormde om zelf muziek te gaan schrijven en produceren. Inmiddels staat hij op bijna alle Spotify-lijstjes met interessante nieuwe muziek. Terecht, want zijn door hemzelf geproduceerde debuut-ep Fill Your Brains (2016) bevat een verleidelijke mix van pop, soul, R&B en elektronica, wat de vergelijking met Chet Faker en Josef Salvat aanwakkert.

De vier Britten in The Magic Gangkunnen waarschijnlijk niet wachten tot de debuutplaat uit is, want naar eigen zeggen hebben ze véél te veel materiaal dat klaarligt om met de wereld gedeeld te worden. Deze enthousiaste band maakt catchy popliedjes die af en toe doen denken aan Circa Waves en Two Door Cinema Club. Afgelopen maart brachten de heren hun derde ep EP Three uit en voor komende zomer zijn spots op grote Britse festivals als Latitude, Reading en Leeds al bemachtigd!

De Amerikaanse Miya Folick begon met gitaarspelen toen ze een semester stopte met haar NYU acteeropleiding. Het duurde niet lang voor ze op haar Tinderprofiel een oproep deed om een band bij elkaar te zoeken. Ep Strange Darling staat vol ijzersterke songs met rammelende instrumentatie en persoonlijke teksten, wat de weg vrijmaakte om met noise-popduo Sleigh Bells te touren als support. Inmiddels zijn ook de catchy single Pet Body en het prikkelende God Is A Women uitgebracht en wordt er aan een debuutalbum gewerkt vanuit haar thuisbasis Californië. Denk aan: Sharon van Etten en PJ Harvey.

Als de 23-jarige Rhys Lewis uit Oxford ergens goed in is, dan is het wel met minimale elementen een grootse en authentieke vibe aan zijn nummers mee te geven. De singer-songwriter combineert rijke soul met raspende vocalen waarin muzikale invloeden als Al Green, Marvin Gaye en James Taylor doorklinken. Met nummer Waking Up Without You schoot hij direct naar een nummer-1 plek in Spotify’s viral chart, dus dat belooft al veel goeds voor het album dat voor komende zomer gepland staat!

De Londense Tom Prior laat zich niet gemakkelijk in een hokje plaatsen. Met een geluid dat invloeden van zowel hiphop als indie bevat, kan hij niemand minder dan Alex Turner, Paloma Faith en Naughty Boy tot zijn fans rekenen. Met deze laatste artiest verscheen Prior zelfs begin 2016 al bij Radio 1’s befaamde Live Lounge. Op zijn laatste ep The Sunday Scene combineert de singer-songwriter verslavende beats met verhalende songwriting.