donderdag 24 januari 2019

DiCE no. 10

New pop music: Cavetown, Pizzagirl, RYD, Yusuf

geweest
20:15
zaal open
20:45
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Cavetown
Pizzagirl
RYD
Yusuf

locatie
donderdag 24 januari 2019

DiCE no. 10

New pop music: Cavetown, Pizzagirl, RYD, Yusuf

geweest

Donderdag 24 januari is de tiende editie van showcase-avond DiCE, waarbij veelbelovende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht spelen. Op de line-up staan dit keer Cavetown, Pizzagirl, RYD en Yusuf!

Robin Skinner maakt onder de naam Cavetown ontspannen indie/folkpop. Met al vier albums op zak heeft Cavetown merkbaar zijn richting gevonden: dromerige vocalen gecombineerd met troostvolle teksten en moeiteloze melodieën.

Mix eigenzinnige jaren 80 elektropop met jaren 90 internetcultuur en je komt aardig in de buurt van de aanstekelijke DIY-retromuziek van Pizzagirl. Lo-fi synths worden gecombineerd met aanstekelijke maar ook melancholische melodieën, met soms wat psychedelische baslijnen of juist een zweempje dreampop. Vorig jaar kwamen de ep's An Extended Play en season 2 uit.

De Londense producer RYD maakt gelaagde, introspectieve ambientpop die je de diepte in sleept terwijl zijn falsettozang je laat wegzweven. De etherische sound en emotioneel intense teksten zijn een winnende combinatie: de nummers van ep Now There's Nowhere zijn al meer dan een miljoen keer beluisterd op Spotify. Een debuutalbum komt eraan!

Yusuf maakt melancholische muziek met stuwende ritmes en galmende zang. Geen lichte stof, want frontman Jonas Steurs worstelt met depressie en psychoses – zijn muziek heeft hem geholpen dit een plek te geven. Dit jaar kwam de eerste ep Balm uit, vol delicate, donkere muziek met ambient-invloeden.

Op eerdere edities van DiCE stonden o.a. Easy Life, Half Waif, Liza Anne, Bad Sounds, blackwave., bülow, Noga Erez, Colouring, Childhood, Dermot Kennedy, Miya Folick, EKKAH, Isaac Gracie, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DiCE een van de hosts tijdens Le Mini Who? 2016 waarbij o.a. Sleepers' Reign en MICH in café Stathe speelden. DiCE wordt georganiseerd in samenwerking met EKKO en Friendly Fire.

Vijf jaar TivoliVredenburg, veertig jaar Grote Zaal
Dit concert is onderdeel van ons dubbele jubileum! Van 24 januari tot en met 27 januari bieden we te veel om mee te maken, voor iedereen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.

Bekijk hier een overzicht van al onze indieconcerten. Wil je op de hoogte blijven van ons indieprogramma, schrijf je dan hier in voor de mailing die we een paar keer per jaar versturen.