Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
woensdag 18 mei 2016

DICE nº 1

geweest
18:45
zaal open
19:15
aanvang
programma

Boo Seeka
Glints
Isaac Gracie
Lewis del Mar
SWMRS
Yonaka

locatie
woensdag 18 mei 2016

DICE nº 1

geweest

De eerstvolgende editie van DiCE is gepland op woensdag 16 mei 2018.

De deuren gaan om 18:45 uur open. 

Op woensdag 18 mei slaan TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire de handen ineen voor de allereerste editie van de nieuwe showcase-avond DICE in de Pandora zaal en foyer van TivoliVredenburg. De eerste editie vindt plaats rondom het toonaangevende Britse showcasefestival The Great Escape. DICE kiest uit die line-up van honderden opkomende bands zes krenten uit de pap. Op de debuuteditie van DICE zijn Boo Seeka, Glints, Isaac Gracie, Lewis del Mar, SWMRS en Yonaka te zien. Oorspronkelijk stond Joy Again ook op het programma, maar deze band heeft hun optreden helaas moeten afzeggen.

De showcase-avond DICE vindt plaats rondom internationale showcasefestivals als The Great Escape en Reeperbahn, het moment waarop veel bands voor het eerst door Europa toeren. Van de honderden artiesten die tijdens deze festivals in de buurt zijn, maakt DICE een selectie van zes artiesten om ook in Utrecht hun debuut te maken. De bands die op de eerste editie van DICE op 18 mei spelen staan ook allemaal op The Great Escape in Brighton, waar ook ooit Foals,  Angus & Julia Stone, Adele en The Kooks zijn begonnen.

Hieronder het tijdschema, maar je kunt het ook hier downloaden.

Mix hiphopbeats met psych-golven, grunge-synths, soulvolle R&B-zang en je krijgt de – verrassend toegankelijke – muziek van dreamtronica-project Boo Seeka. Een debuutalbum van dit Australische duo verschijnt in het najaar, maar in de tussentijd zijn er vast drie singles om in te duiken, vol dansbare melodieën, groovy synths en gelaagde bassen.

Glints maakte deze maand al veel indruk als support bij het uitverkochte concert van Bazart in De Helling. Sinds de producer Lefto de eerste intense track ‘Dread’ in première liet gaan op Studio Brussel zit Glints in de lift. Afgelopen december verscheen Glints’ eerste EP, die geproduceerd werd door de gelauwerde elektronische koningen Vuurwerk. Verwacht een interessante mix van hiphop en elektronische popmuziek met als belangrijk kenmerk de poëtische teksten.

De melancholische gitaarballad Last Words van de jonge singer-songwriter Isaac Gracie uit Londen is uitgegroeid van een simpele Soundcloud-upload tot een ware hype. Van Zane Lowe (die het nummer World Record maakte op Beats 1) tot NME tot BBC Music tot Indie Shuffle: het nummer komt in alle playlists terug. Uitzonderlijk voor een akoestische ballad, maar Last Words is het waard: het nummer slaagt erin tegelijk vertrouwd, authentiek en troostend aan te voelen. Inmiddels is er een hele EP: Songs From My Bedroom.

Het Amerikaanse duo Lewis del Mar maakt een muzikale mix van akoestische gitaar, mixed media samples en Latijns-Amerikaans geïnspireerde drums. De twee zijn beste vrienden sinds hun kindertijd en werken intensief samen om tot hun experimentele feelgood-pop te komen. De zang heeft een uitgesproken R&B-sound en de teksten zijn doordrenkt met passie en overtuiging. Zware bassen, vervormde drums en gelaagde vocalen zorgen voor een trippy uitkomst.

Niet voor niks is het debuutalbum van de Amerikaanse, moderne punkpopband SWMRS geproduceerd door FIDLAR-frontman Zac Carper. Drive North staat vol met genre-overschrijdende punk/grungenummers: krachtig slagwerk, gierende gitaren en catchy refreinen met teksten over Miley Cyrus en een ode aan hun thuisbasis California (“I hate Los Angeles”).

Pas een jaar oud is de explosieve indiepopband Yonaka uit Brighton, maar toch hebben ze al aardig wat liveshows op hun naam staan. Hun muziek leent zich dan ook goed voor overtuigende optredens: donkere pop met postpunk-invloeden, messcherpe pophooks,  stevige gitaarriffs en opzwepende drums.

Zie ook