Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 29 april 2017

DeWolffest

10 jaar DeWolff

zaal open
15:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

DeWolff
The Grand East
Wolf People
Little Barrie
Birth of Joy
The Dawn Brothers
Money and the Man
Black River Delta
Akula Rhythm band
Nachtschade
Mitch Rivers

support act
diverse
locatie
zaterdag 29 april 2017

DeWolffest

10 jaar DeWolff

Bekijk hier het tijdschema!

In 2017 viert DeWolff zijn 10-jarig bestaan! De zweterige dag waarop drie snotjochies een Geleense kelder indoken om Gold and Seaweed the schrijven is alweer een decennium geleden. CELEBRATION TIME! Op 29 april 2017 organiseert DeWolff zijn eerste eigen DEWOLFFEST. Ze hebben zelf 10 fantastische bands uitgekozen, van lokale helden aan de vooravond van succes The Dawn Brothers tot grote Britse muzikale helden Wolf People en Little Barrie! En dat is nog niet alles: een Electrosaurus Mobile Analog Studio, vintage kledingstands, vinyl, DeWolff bier, een DeWolff foto-expo en een speciale nieuwe release vormen slechts een greep uit de feestelijke hoogtepunten van het festival! Lees hieronder meer 🙂 Mind blown? Wacht maar tot je de ticketprijs hoort… €23! Yep, voor de prijs van een tweedehands wc-borstel kun jij de dag van je leven hebben!

Dr. No: In zijn secret lab creëert deze eigenwijze guitar pedal guru uit Eindhoven ware kunstwerken. Fuzz pedalen in schedels, in modelauto's, in behuizingen van zelfgegoten gietijzer; niets is té gek voor The Doctor! Dr. No heeft samen met Pablo van de Poel gewerkt aan diens eigen signature fuzzpedaal, The Evil Motherfuzzer. Op DeWolffest zijn Dr. No's prachtige creaties te bewonderen en wellicht zelfs uit te testen!

Cowboy KillersEen poster die Wytse Sterk ooit voor DeWolff maakte voor een show in Vera Groningen maakte zoveel indruk dat vele samenwerkingen volgden. Prachtige designs en echte analoge zeefdrukken zijn Wytse's specialiteiten. Op DeWolffest staat Wytse samen met Stefan Sloot en Jelle van Gosliga live exclusief DeWolffest-artwork te drukken en verkopen. Must-haves voor liefhebbers van waanzinnig artwork!

Madame de PompadourVintage haistyling. Ziet je baard eruit als die van een struikrover of wil je haar zo groot als Brigitte Bardot? Breng dan tijdens het feestgedruis een bezoek aan de kappershoek van deze Utrechtse Hair Wizards. Begrijp ons niet verkeerd, wij houden van jullie wilde haren! Juist daarom wil jij je kont parkeren in de stoel van deze Madammen; zij kennen hun klassiekers als geen ander! 

Celluloid Gurus analoge filmprojecties: Wat hebben 50's sci-fi movies, 60's sleaze funk en 70's porno met elkaar te maken? Ze worden allemaal door elkaar gedraaid door the Celluloid Gurus! Gestoorde 8mm projecties worden live voorzien van heerlijke funky soundtracks op vinyl! Ooit hebben the Celluloid Gurus de cultfilm War of The Worlds geprojecteerd terwijl DeWolff deze live van een soundtrack voorzag; op DeWolffest kun je urenlang van dit cult-duo genieten!

Music Machine: Music Machine en DeWolff hebben een zeer speciale band. Het was Music Machine waar Pablo en Luka ooit hun allereerste platen kochten en het waren Jan en Rino van Music Machine die de jongens jarenlang bijna dagelijks vinyl-advies gaven. Jan en Rino weten werkelijk álles van échte muziek en zullen met een platenstand gevuld met het allerbeste spul op DeWolffest aanwezig zijn.

FotoExpo 10 jaar DeWolff: Fotografen Sven Signe Den Hartogh en Nikki van de Poel a.k.a. Satellite June volgen DeWolff al jarenlang en zullen tijdens DeWolffest een expo organiseren. Een intiemere kijk achter de schermen, prachtige live foto's, maar ook een terugblik op 10 jaar hechte vriendschap, slechte kledingkeuzes en verschillende soorten gezichtsbeharing zijn hier te bewonderen.

Sussies: Benieuwd waar Robin al die prachtige vintage kleding vandaan heeft? Bij zijn vriendin Julia, die met haar Sussies vintage kledingstand op DeWolffest aanwezig is, kun je dat perfecte 70's hemd en die epische cowboyboots vinden! 

Analoge opname studio: DeWolff's eigen analoge Electrosaurus Southern Sound Studio is de afgelopen jaren van een hobbyproject uitgegroeid tot een van de voornaamste Nederlandse studios, geroemd om haar warme organische sound in een kil digitaal tijdperk. Omdat we de duizenden kilo's aan opnameapparatuur niet konden meenemen naar DeWolffest, hebben we een light-versie van de studio ingericht in de Pandora-foyer. Hier gaan bandleden van DeWolff, the Dawn Brothers, Wolf People, The Grand East en vele anderen samen geïmproviseerde muziek maken die live met een publiek wordt opgenomen op tape! Hier moet je bij zijn!

Dogma: Dog = Hond = Wolf = DeWolffest! Van goede muziek krijg je honger en van honger krijg je zin in hotdogs. Dogma is hét adres voor heerlijke hotdogs in Utrecht. Speciaal voor DeWolffest zal Dogma in TivoliVredenburg ambachtelijke hotdogs op locatie bereiden. Benieuwd naar meer van Dogma? Bezoek ze op de Voorstraat 17 in Utrecht!

Zie ook