Zaal open
Aanvang
Programma

DeWolff

Akula Rhythm Band

Americanalog

Support act
Diverse
Locatie
Ronda
Attend
Facebook-event

DeWolff

DeWolffest 1.5

Geweest

Herinneren jullie het epische DeWolffest nog? Goed nieuws, want DeWolffest komt op zaterdag 29 december terug naar onze Ronda met een heuse 1,5 versie met meer DeWolff dan je lief is; Pablo's Americanalog, Luka's Akula Rhythm Band en natuurlijk DeWolff zelf!

DeWolff is het driekoppig rock ‘n rollmonster uit het Diepe Zuiden van Nederland; een vuurspuwende liefdesbaby van de grote rockbands uit de 70’s en psychedelische kosmische straling uit de toekomst. Het is Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. Maar DeWolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met inmiddels 6 studioplaten en een liveplaat op zak. Zeiden we 6? Album 7 is er inmiddels al. DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet!

Akula Rhythm Band is het nieuwe project van Luka van de Poel. Al ruim 10 jaar een beest van een drummer in het door psychedelische muziek beïnvloede DeWolff. Maar naast al die psych-invloeden raakte Luka verslingerd aan West-Afrikaanse muziek uit de jaren 70 en afrobeat. Het genre zorgt voor inspiratie om eigenhandig dansbare, fuzzy afrotracks te maken. Uit deze demo-opnames rijst Akula Rhythm Band op, bestaande uit leden van Mauskovic Dance Band, The Grand East, Breaking Levees en Faut Haut. De jonge Franse zanger Theo François staat op het podium aan kop.

Americanalog is het analoge verhaal van Pablo van de Poel en zijn vrouw, fotografe Satellite June, die eind 2017 door de Verenigde Staten reisden. Hij om een soloplaat te schrijven, zij om mooie foto’s te schieten. Bij terugkomst nam hij 13 songs onder de noemer Americanalog op in zijn analoge Utrechtse studio met leden van onder anderen The Dawn Brothers en DeWolff. Twee geliefden, op zoek naar het collectieve droombeeld van Amerika -het L.A. van the Eagles, Jim Morrisson en the Byrds, het neon paradise van de Route 66, de drive-in bioscoop, de goldrush-era ghost towns en hebben het gevonden; Americanalog.

Bekijk ons volledige roots programma op: www.shelterfromthestorm.nl

Wil je op de hoogte blijven van blues, roots, americana in TivoliVredenburg, schrijf je dan hier in voor de Rootsmailing die regelmatig verschijnt.