Aanvang
Zaal open
Uitvoerenden

Ruben Drenth trompet
Steven Kamperman klarinet
Ad Colen saxofoon
Mees Siderius drums
Dion Nijland contrabas & composities

Locatie
DUMS
Dit concert vindt plaats in DUMS

DUMStad, Domplein 4, Utrecht

Bekijk de locatie

Clubconcert: Deon

Een samenwerking van TivoliVredenburg, Ujazz & ZenneZ Records | Vindt plaats in DUMS

Geweest

In seizoen 2023-2024 organiseert TivoliVredenburg samen met U Jazz elke 3e vrijdag van de maand een clubconcert bij DUMS aan het Domplein. Op vrijdag 17 november met Deon.

DEON is het nieuwe project van contrabassist Dion Nijland: een zinderend Utrechts jazzkwintet, waarin twee generaties elkaar vinden. De jonge en energieke spelers Mees Siderius (drums en vibrafoon) en Ruben Drenth (trompet) trekken samen op met de avonturiers Ad Colen (saxofoons), Steven Kamperman (klarinetten) en Dion Nijland (contrabas). DEON heeft de drang de muziek te laten knetteren en zoekt tegelijkertijd de intimiteit van een zingbare melodie. Intiem, schurend en ontroerend, op het scherpst van de snede gespeeld.
Op 6 oktober is de release van hun debuutalbum SOFT STEEL, gevolgd door een album-releasetour langs Nederlandse jazzpodia.

Het album SOFT STEEL bevat 12 composities van Dion Nijland die de kracht en helderheid van muzikale structuren combineren met de emotionele expressie van de uitvoerders. Aanvankelijke krabbels, aantekeningen en suggesties op papier verdwenen langzaamaan en veranderden in een levendig en menselijk geluid. De gestructureerde composities worden naar hartenlust vervormd en de muzikanten van DEON buigen deze al improviserend in een andere, zelfgekozen richting.

"Strak, speels, vrolijk, spannend en opwindend. Prachtplaatje." - Moors Magazine, Holly Moors

"Hij koppelt vernieuwing aan traditie, jazz aan wereldmuziek, verstand aan gevoel en strakheid aan speelsheid." - Jazzflits, Herman te Loo