Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 8 oktober 2019

De wereld volgens China

Wat willen de Chinese machthebbers met ons?

zaal open
19:00
aanvang
19:30
verwachte eindtijd
21:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 8 oktober 2019

De wereld volgens China

Wat willen de Chinese machthebbers met ons?

Het Westen vreest China. De VS voert een keiharde handelsoorlog met het land en Chinese technologie wordt verboden. De angst is groot: Gaat China ons economisch domineren? Ons massaal bespioneren? Onze vrijheden beperken?

Hoe terecht is die angst? In De wereld volgens China legt Ties Dams uit wat de Aziatische grootmacht nu echt wil. Nederland, de EU en andere landen formuleren allemaal hun eigen China-strategie. Maar begrijpen wij China eigenlijk wel? Dams leert je in dit college met Chinese ogen naar de wereld kijken.

Met president Xi heeft het land haar meest autoritaire leider sinds Mao. En Xi heeft grote ambities. Maar kan hij die ook waarmaken? In dit college ontleed Dams aan de hand van heldere voorbeelden de kracht en zwaktes die China’s kijk op de wereld bepalen.

Ties Dams is China-deskundige. Hij schreef De Nieuwe Keizer over Xi Jinping en is verbonden aan het Instituut Clingendael en de Universiteit van Amsterdam. De wereld volgens China wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

De wereld volgens China is een programma van het Haagsch College.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Zie ook

wo 27 nov 2019

Een avond voor de achterblijvers

De Correspondent onderzoekt euthanasie bij dementie

wo 11 dec 2019

De Grote Politieke Eindejaarsshow

Een spetterende terugblik op 2019 met politiek vlogtrio