Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis- en debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

De Twintigers

Ontmoet Simone Atangana Bekono, Valentijn Hoogenkamp, Yentl van Stokkum en andere debutanten

afgelast

Dit programma is afgelast in TivoliVredenburg. De Twintigers zal op dezelfde datum met ongewijzigd programma plaatsvinden in De Utrechtse Boekenbar. Huidige tickets komen te vervallen. Ticketkopers ontvangen een restitutie en kunnen via de website van De Utrechtse Boekenbar een nieuw ticket kopen. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. 

De Twintigers bestaat uit een twaalftal jonge schrijvers, onder leiding van Joost Oomen en Wout Waanders, die allen tijdens de coronapandemie zijn gedebuteerd. Naast Joost en Wout bestaat de groep uit Simone Atangana Bekono, Valentijn Hoogenkamp, Sholeh Rezazadeh, Mattijs Deraedt, Yentl van Stokkum, Marjolein Visser, Hans Depelchin, Dorien de Wit, Roos Vlogman en Loes Wijnhoven.

Aangezien deze schrijvers tijdens de pandemie niet de kans kregen om hun debuten op het podium aan het grote publiek te presenteren, touren zij in 2022 in wisselende samenstelling langs diverse podia in Nederland en België.

Wout Waanders

Wout Waanders schrijft gedichten en verhalen. In zijn debuutbundel Parkplan (De Harmonie, 2020) combineert hij zijn fascinatie voor attractieparken met poëzie. Parkplan won de C. Buddingh-prijs en werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. Wout staat regelmatig op het podium en was stadsdichter van Nijmegen van 2019 tot 2021.

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh is schrijver en dichter. In 2015 kwam ze naar Nederland en ze won in 2019 de El Hizjra literatuurprijs. Ze publiceerde onder meer in De Gids en De Groene Amsterdammer. Met haar debuutroman De hemel is altijd paars(2021) won ze de Publieksprijs van De Bronzen Uil.

Mattijs Deraedt

Mattijs Deraedt is dichter en poëzieredacteur bij het literaire tijdschrift Kluger Hans. In 2020 bracht hij zijn debuutbundel De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan uit bij Poëziecentrum. Het jaar daarop stond de bundel op de shortlist van De Grote Poëzieprijs. Naast zijn literaire activiteiten is Mattijs zanger en tekstschrijver bij WLAZLO.

Valentijn Hoogenkamp

Valentijn Hoogenkamp schreef tien toneelstukken en schrijft voor de VPRO Gids, Metropolis M, Theatermaker en De Internet Gids. In 2015 verscheen zijn novelle Kleine zeemeermin, per ongeluk dood bij Wintertuin Uitgeverij. Hij debuteerde in 2021 met de roman Het aanbidden van Louis Claus, die zeer lovend werd ontvangen door de pers.

Yentl van Stokkum

Yentl van Stokkum schrijft poëzie, proza en toneel. Ze studeerde Writing for Performance aan de HKU en werd geselecteerd voor het talentontwikkelingstraject Slow Writing Lab. Ze publiceerde onder meer in De Revisor, Tirade en op Hard//hoofd. Haar bundel Ik zeg Emily verscheen in 2021 bij Hollands Diep.

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono is schrijver. Haar afstudeerwerk van ArteEZ Creative Writing, hoe de eerste vonken zichtbaar waren, verscheen in 2017 in herdruk bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowksi Publishers. Haar debuutroman Confrontaties verscheen in 2020 en werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Marjolein Visser

Marjolein Visser is schrijver, psycholoog en antropoloog. Ze won verschillende schrijfprijzen, waaronder de PAX Duif en de VPRO Bagagedrager, en werkte voor meerdere zorg- en hulpinstellingen in binnen- en buitenland. Haar debuutroman Restmens werd lovend ontvangen en door Psychologie Magazine benoemd tot een van de vijf beste boeken van 2020.

 

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met De Nieuwe Oost / Wintertuin.

Foto door: Gaby Jongenelen