Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 12 juni 2020

De Tour van '80

Een ode aan wielerheld Joop Zoetemelk

v.a. € 35,25

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets
19:00
zaal open
20:00
aanvang
Rang 1
€ 42,25
Rang 2
€ 39,25
Rang 3
€ 35,25

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

support act
geen
locatie
vrijdag 12 juni 2020

De Tour van '80

Een ode aan wielerheld Joop Zoetemelk

v.a. € 35,25

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets

Er zijn bij deze show alleen vaste zitplaatsen.

Zomer 1980. Tour de France, eindpunt Parijs. De ogen van miljoenen wielerliefhebbers wereldwijd zijn gefocust op de tanige en onverzettelijke Nederlandse eindlaureaat: Joop Zoetemelk. De Franse politie telt honderdduizend feestende Nederlanders op de Champs-Élysées.

‘Jopie, onze Jopie’ wint de gele trui en zet de kroon op een gouden tijd van het Nederlandse wielrennen. Joop is de opvolger van Jan Janssen (1968) en zal nog vier decennia lang Neerlands laatste eerste blijven.

Joop wordt nog altijd gekoesterd, zijn populariteit is immens. Wie ‘geel’ zegt, zegt Joop – nadere aanduiding overbodig.

Hoogste tijd voor een eerbetoon aan Joop. In de lente van 2020 komen producenten Dave Andriese en Leo van Vliet met een exclusieve theatervoorstelling rond Joops 40-jarig jubileum.

De Tour van '80 - een avond met Joop

Een kopgroep van artiesten met een groot wielerhart brengt een ongekende ode aan Joop Zoetemelk, de held ook van hún jeugdjaren.

Namen en rugnummers? Wilfried de Jong, Mart Smeets, Eric Corton, Bert Wagendorp, JW Roy en Ocobar, zijn trouwe TI Raleigh-ploegmaten Henk Lubberding, Leo van Vliet en Johan van der Velde. En uiteraard kopman Joop Zoetemelk zelve. In de snel schakelende regie van Antoine Uitdehaag passeert verder een peloton wereldberoemde wielervedetten in een waaier vol verbluffende wielercinema en demarrerende verrassingen.

De Tour van ’80 is een wielertheatershow in multidisciplinaire setting: muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie en theatrale interviews – een avond waarin de dramatiek van de Tour de France letterlijk zal weerklinken en verbeeld.

Zie ook