vrijdag 12 juni 2020

De Tour van '80

Een ode aan wielerheld Joop Zoetemelk

Bekijk ons gehele 'Viva La Vuelta' programma hier

19:00
zaal open
20:00
aanvang
Rang 1
€ 42,25
Rang 2
€ 39,25
Rang 3
€ 35,25

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

support act
geen
locatie
vrijdag 12 juni 2020

De Tour van '80

Een ode aan wielerheld Joop Zoetemelk

Er zijn bij deze show alleen vaste zitplaatsen.

Zomer 1980. Tour de France, eindpunt Parijs. De ogen van miljoenen wielerliefhebbers wereldwijd zijn gefocust op de tanige en onverzettelijke Nederlandse eindlaureaat: Joop Zoetemelk. De Franse politie telt honderdduizend feestende Nederlanders op de Champs-Élysées. ‘Jopie, onze Jopie’ wint de gele trui en zet de kroon op een gouden tijd van het Nederlandse wielrennen. Joop is de opvolger van Jan Janssen (1968) en zal nog vier decennia lang Neerlands laatste eerste blijven. Joop wordt nog altijd gekoesterd, zijn populariteit is immens. Wie ‘geel’ zegt, zegt Joop – nadere aanduiding overbodig. Hoogste tijd voor een eerbetoon aan Joop. In de lente van 2020 komen producenten Dave Andriese en Leo van Vliet met een exclusieve theatervoorstelling rond Joops 40-jarig jubileum.

De Tour van '80 - een avond met Joop

Een kopgroep van artiesten met een groot wielerhart brengt een ongekende ode aan Joop Zoetemelk, de held ook van hún jeugdjaren. Namen en rugnummers? Blaudzun, Wilfried de Jong, Mart Smeets, Eric Corton, Bert Wagendorp, JW Roy en Ocobar, zijn trouwe TI Raleigh-ploegmaten Henk Lubberding, Leo van Vliet en Johan van der Velde. En uiteraard kopman Joop Zoetemelk zelve. In de snel schakelende regie van Antoine Uitdehaag passeert verder een peloton wereldberoemde wielervedetten in een waaier vol verbluffende wielercinema en demarrerende verrassingen. De Tour van ’80 is een wielertheatershow in multidisciplinaire setting: muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie en theatrale interviews – een avond waarin de dramatiek van de Tour de France letterlijk zal weerklinken en verbeeld.

Deze show is onderdeel van het Viva La Vuelta programma. Op 14, 15 en 16 augustus staat Utrecht namelijk in het teken van de wereldberoemde Spaanse wielerronde La Vuelta. In aanloop naar- en tijdens deze bijzondere dagen organiseren we onder de naam ‘Viva La Vuelta’ een speciaal Vuelta-programma met o.a. een bijzondere wielertheatershow met Joop Zoetemelk, een concert van de Spaanse feestband La Pegatina & veel meer!

Zie ook

Verplaatst
za 25 apr 2020

UB40

Verplaatst naar donderdag 15 oktober

Verplaatst
ma 25 mei 2020

The Hollies

Verplaatst naar woensdag 14 april 2021

za 21 nov 2020

Kim Wilde

We're the Kids in America!