Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zondag 24 november 2019

De Staat

Veelzijdige Nijmeegse rockband met een maniakaal beukende groove

€ 29

incl. servicekosten & garderobe

Uitverkocht
zaal open
19:00
aanvang
19:45

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
Another Sky
locatie
zondag 24 november 2019

De Staat

Veelzijdige Nijmeegse rockband met een maniakaal beukende groove

€ 29

incl. servicekosten & garderobe

Uitverkocht

De Nijmeegse rockband De Staat is in de twaalf jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot misschien wel de beste liveband van Nederland. Muzikaal zijn ze steeds veelzijdiger geworden, al blijft een maniakaal beukende groove (Witch Doctor!) de basis van bijna al hun nummers. Daarbovenop variëren Torre Florim en zijn mannen moeiteloos van robotrock via eightiespop tot houthakmetal – het is niet voor niets dat ze door Muse werden gevraagd als support voor de Europese tour. Dit jaar verscheen hun vijfde album Bubble Gum, waarvan het furieuze I’m Out Of Your Mind nu al een liveklassieker is!

De ticketverkoop voor de concerten van De Staat lopen via GUTS. Wat is GUTS?
Het tegen woekerprijzen doorverkopen van kaarten voor populaire concerten, is in de muziekwereld aan de orde van de dag. Voor zowel artiesten als bezoekers is dit een grote frustratie. Om deze doorverkoop tegen te gaan, worden op verzoek van De Staat de tickets voor deze evenementen online verkocht via GUTS. GUTS maakt gebruik van het blockchainprotocol waardoor het niet mogelijk is om tickets tegen hogere prijzen door te verkopen. Om tickets via GUTS te kunnen kopen dien je wel in het bezit van een mobiele telefoon te zijn. Wanneer je online tickets koopt, krijg je eerst alleen een bevestiging van je bestelling zonder plaatsbewijzen en vlak voor het concert ontvang je op je smartphone je toegangsbewijs mét rij- en stoelnummers. Klik hier voor een aantal vaak gestelde vragen over GUTS.

Support: Another Sky
Toen de Londense indieband Another Sky nog in de kinderschoenen stond repeteerden en traden ze soms compleet in het donker op. Inmiddels staat het viertal letterlijk en figuurlijk in het zicht en is dat donkere randje vooral nog in de muziek terug te vinden. Het androgyne, bijna spookachtige stemgeluid van zangeres Catrin Vincent is een opvallend element tussen de ambient gitaar, doordringende baslijnen en elektronische beats. Muziek die ook wel wat wegheeft van Radiohead en The XX, maar dan met wat met wat meer pit en politieke lading. In juni kwam de nieuwe EP - Life Was Coming In Through The Blinds uit!

 

Zie ook