zaterdag 21 augustus 2021

De ruimte van Herman Hertzberger

Programma met 1,5 m afstand | Architectuur als sociale opgave

Talks, colleges, festivals en meer

Ons Kennis & Debatprogramma

13:00
zaal open
14:00
aanvang
15:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zaterdag 21 augustus 2021

De ruimte van Herman Hertzberger

Programma met 1,5 m afstand | Architectuur als sociale opgave

Dit programma vindt plaats met 1,5 meter afstand en heeft daardoor een beperkte capaciteit. Er is geen coronatoegangsbewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.  

Herman Hertzberger is een van de belangrijkste architecten van Nederland. Tot zijn bekendste gebouwen behoren Vredenburg, het hoofdkantoor van Centraal Beheer, het Chassé-theater en het ministerie van Sociale Zaken. Maar niet alleen zijn werk is toonaangevend, ook zijn visie is van groot belang, juist ook voor deze tijd. Hij richt zich op wat mensen nodig hebben: naast geborgenheid ook uitzicht, naast een eigen plek ook het gevoel deel uit te  maken van een groter geheel. Hij wil als architect de ruimtelijke condities scheppen voor samenleven, en daarin is zijn manier van kijken en denken verwant aan de sociologie, het vak van schrijfster Christien Brinkgreve. Zij schreef het boek 'De ruimte van Herman Hertzberger' dat in de zomer van 2021 verschijnt.

Op 21 augustus geeft Herman Hertzberger, naar aanleiding van het verschijnen van het boek, een lezing over zijn werk. Hedy d'Ancona spreekt een laudatio uit, celliste Quirine Viersen speelt en onder leiding van Eric Koenen gaan Floris Alkemade, Bram de Swaan en Kim Putters in gesprek over het werk van deze bijzondere architect.

Dit programma is een samenwerking tussen Uitgeverij Atlas Contact en TivoliVredenburg. Het programma is tevens te volgen via een gratis livestream via Studio TivoliVredenburg, en zal na afloop beschikbaar blijven op het YouTube-kanaal van TivoliVredenburg. NB: de toegangsprijs is inclusief een drankje ná afloop van het programma.