maandag 2 maart 2020

De prijs van voedsel

Impact Café | Wie betaalt wat?

talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:30
zaal open
19:45
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
maandag 2 maart 2020

De prijs van voedsel

Impact Café | Wie betaalt wat?

Blader jij iedere week door de bonusfolder op zoek naar de goedkoopste maaltijd? Kleine kans dat je dan thuiskomt met een vegetarische rookworst, want die is maar liefst twee keer zo duur als de vleesvariant. Of volg jij alle groene eettrends en spendeer je je hele lening aan onbespoten spruitjes? Waarom is duurzaam voedsel zo duur? Of eigenlijk: waarom is niet-duurzaam voedsel zo goedkoop? En wie profiteert er uiteindelijk van het prijsverschil?

Op maandagavond 2 maart vindt de eerste editie van deze reeks plaats onder de titel De prijs van ons voedsel: wie betaalt wat? Met een panel bestaande uit wetenschappers, een boer en experts, zal onder begeleiding van moderator Marcel Bamberg de discussie worden aangegaan over de daadwerkelijke prijs van ons voedsel. Welke rol spelen de supermarkten, de grote voedselproducenten, de boeren en de overheid in het bepalen van de prijs? En welke rol kan jij, als consument vervullen?

Impact Café in het algemeen
De aarde warmt op en de oceaan ligt vol plastic. Wat kun jij doen? Is veganistisch eten, minder vliegen en vintage winkelen voldoende? Welke verantwoordelijkheid ligt er bij het individu, en welke verantwoordelijkheid bij bedrijven of politici? Het duurzaamheidsvraagstuk is complex en grootschalig. Als consument zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Tijdens het Impact Café  zoeken experts vanuit de wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid samen met studenten en stadsbewoners naar antwoorden. Samen verduidelijken zij de dilemma’s op het gebied van duurzaamheid en bespreken ze hoe bewustzijn kan worden omgezet in concrete acties.

Impact Café is een initiatief van de Faculteit REBO, georganiseerd voor en door studenten van de Universiteit Utrecht.