Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

De plantaardige revolutie

Een avond over veganisme

Geweest

Vegan icecream, veganistische snackbars, veganistische blogs en veganistische schoenen: de vegan lifestyle wint gestaag aan terrein. Niet zo gek. Voorstanders roemen de opbrengsten voor dierenwelzijn, klimaat en gezondheid, en na jaren van een geitenwollensokken imago besluiten ook grote bedrijven zoals Unilever en Domino’s pizza veganistische producten aan te bieden. Is veganistisch eten de enige mogelijkheid tot een betere wereld en een dier- en natuurvriendelijk voedselsysteem?

Om deze plantaardige revolutie te duiden, spreken we verschillende voorstanders en onderzoekers naar deze nieuwe trend. Met politica Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) bespreken we de grotere context: wat levert een plantaardige levensstijl volgens haar op, en wat drijft haar als politica in haar inzet voor dierenwelzijn? In hoeverre hebben mensen volgens Ouwehand zeggenschap over dieren en planten?

In het tweede deel van het programma gaan we van de theorie naar de praktijk. Met onder meer Floris Beukers (eigenaar van plant-based restaurant Waku Waku), Odette Bruls (docent aan Tilburg University en bij opleidingen voeding en diëtetiek) en Pablo Moleman, oprichter Viva Las Vega's (tegenwoordig ProVeg), bespreken we de praktische kant van veganisme. Hoe kan je mensen op een laagdrempelige manier laten kennis maken met een (part time) vegan levenstijl?

De moderatie is in handen van Lotte Sluiter (programmamaker bij NRC Media).

Dit programma is een co-productie met restaurant Waku Waku. Een veganistisch restaurant tegenover TivoliVredenburg.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.