Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 22 februari 2019

De NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz

Gratis
zaal open
20:00
aanvang
20:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Quizmasters: Pieter van Nes en Sander Zwiep

locatie
vrijdag 22 februari 2019

De NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz

Gratis

Denk jij bij Lord of the Rings eerder aan Howard Shore dan aan Frodo? Neurie je ’s morgens de muziek van Superman als je naar je werk gaat? Is John Williams jouw ultieme Jedi-master? Kom dan vooral naar de eerste editie van de NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz. Toegang is gratis!

Meedoen aan deze pubquiz? Opgeven is noodzakelijk en kan hier

Quizmasters Pieter van Nes en Sander Zwiep voelen je aan de tand, met een hele serie vragen over de muziek in beroemde films. Denk aan hersenkrakers over de muziek van de James Bond-serie, of over het werk van de beroemde filmcomponist Bernard Herrmann. De winnaar van de NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz mag zich een jaar lang dé filmmuziekexpert van Nederland noemen.

Meedoen aan de quiz kan in teams of individueel. Een opgaveformulier daarvoor is hier te vinden.

Pieter van Nes (1986) is één van de muzieksamenstellers van De Ochtend van 4, het dagelijkse ontbijtprogramma van de klassieke en culturele zender. Daarnaast is hij dirigent van het Nederlands Filmorkest, dat zich heeft gespecialiseerd in het spelen van een breed scala aan filmmuziek.

Sander Zwiep (1988) is op NPO Radio 4 te horen als co-host in het lunchprogramma De Muziekfabriek. Ook presenteert hij elke zondagavond het programma Sander Speelt. Voor beide programma’s werkt hij als muzieksamensteller. Sander wordt wild van orgels en van filmmuziek - en van praktisch alles daaromheen.

Zie ook

za 5 okt 2019

Carminho

Het weemoedige Portugese levenslied op onmiskenbaar authentieke wijze

wo 27 nov 2019

Calefax als menselijk orgel

Bach, Mendelssohn en Messiaen

ma 14 okt 2019

Van Swieten Society

Wenen 1787