zaterdag 30 mei 2020

De Notenkraker

afgelast
14:15
zaal open
15:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Caspar Vos en Frank Peters piano

programma

Tsjaikovski Suite van ballet ‘De Notenkraker’
Medtner Twee stukken voor twee piano’s op. 58
Rachmaninov Symfonische dansen

locatie
zaterdag 30 mei 2020

De Notenkraker

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en het landelijk verbod op evenementen tot 1 juni 2020 van de Nederlandse overheid. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het virus (COVID-19) tegen te gaan. Je vindt actuele algemene informatie hier. Over de restitutiemogelijkheid volgt later meer informatie. We zijn momenteel druk bezig de verschillende opties uit te werken. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers, maar vanwege de omvang van ons programma kan dit enige tijd duren. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.

 

Balletmuziek en symfonische dansen voor twee piano’s: dat belooft ontroering en spektakel. Toppianisten Frank Peters en Caspar Vos studeerden beiden met onderscheiding af aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar kregen zij les van niemand minder dan Jan Wijn, een autoriteit en hoofd van de Nederlandse pianoschool.

Frank en Caspar delen een grote voorliefde voor Russische muziek. Tijdens dit concert laten zij de absolute hoogtepunten horen uit het Russisch romantisch repertoire. Het wereldberoemde ballet ‘de Notenkraker’ ken je waarschijnlijk wel, maar heb je deze muziek wel eens op twee vleugels gehoord? En wat te denken van de spectaculaire ‘Symfonische Dansen’ van Rachmaninov, die hij oorspronkelijk voor piano duo componeerde. En dan nog de mysterieuze Medtner, over wie Rachmaninov zei dat hij de grootste componist van zijn tijd was. Kortom een middag die je niet mag missen!

 

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!