Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 19 maart 2019

De Nieuwe Wereldorde

Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt

geweest
zaal open
19:00
aanvang
19:30
verwachte eindtijd
21:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 19 maart 2019

De Nieuwe Wereldorde

Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt

geweest

Zet u schrap: de Chinese wereldorde komt er aan. Geholpen door de financiële crisis van 2009, president Trumps protectionisme, de Brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de 21e eeuw, de eeuw van China, zo stelt Rob de Wijk.

Als de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet de droom van de Chinese president Xi zijn uitgekomen: China als leider van de wereld. In zijn Haagsch College legt Rob de Wijk uit dat deze droom werkelijkheid wordt als China koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie. De revolutie die gaat over Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence. Als gevolg hiervan gaat de Westerse wereldorde met zijn democratie, vrijemarkteconomie, internationale recht, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop. Wat betekent dit voor ons? En is het tij nog te keren is?

Over de spreker
Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Haagse Centrum voor Strategische Studies. Deze avond staat in het teken van de lancering van het nieuwe boek van Rob de Wijk: De Nieuwe Wereldorde.

Boekverkoop door Savannah Bay
Benieuwd naar de boeken van Rob de Wijk? In de webshop van boekwinkel Savannah Bay kun je ze alvast bestellen. Kies bij het bestellen voor de optie ‘afhalen in de winkel’ en vermeld bij de opmerkingen dat je het boek afhaalt tijdens het evenement in TivoliVredenburg op 19 maart. Je kunt het dan ophalen bij de boekenstand tijdens het evenement. Uiteraard zijn de boeken ook tijdens de avond zelf te koop. Je kunt ter plekke cash en met pin betalen.

De Nieuwe Wereldorde is een programma van het Haagsch College.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Zie ook

di 26 nov 2019

Pussy Riot

Russische feministische en politieke punkrockband

za 7 sep 2019

Seminar: Opportunities for composers in a changing cosmopolitan culture

Gaudeamus Muziekweek

ma 9 sep 2019

Nederlands Kamerkoor

De staat der Nederlanden - de Ark van Noach