Jan Wolkers
De stad zegt met één oog de nacht gedag.
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

H.C. ten Berge
Gerda Blees
Ellen Deckwitz
Maud Vanhauwaert
Nachoem Wijnberg
Hagar Peeters
Esther Jansma
Breyten Breytenbach
E.v.a.

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

De Nacht van de Poëzie

Het grootste poëziefeest van het jaar

Geweest

Het grootste poëziefeest van het jaar vindt als vanouds plaats in onze Grote Zaal. Tot diep in de nacht kun je genieten van een poëtische marathon van aanstormend talent en grote namen uit de Nederlandstalige dichtkunst. De dichters worden afgewisseld door spannende muzikale en theatrale entr’actes en dat staat garant voor een wervelend programma tot in de late uren!

Alle negentien dichters die optreden tijdens de 37ste Nacht zijn inmiddels bekend. Dat zijn: Lévi Weemoedt, Hagar Peeters, Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz, H.C. ten Berge, Iduna Paalman, Frans Kuipers, Maud Vanhauwaert, Nachoem Wijnberg, Esther Jansma, Rosa Schogt, Breyten Breytenbach, Ivo van Strijtem, Esther Jansma, Gerda Blees, Asha Karami, Tom Lanoye en Babs Gons.


Van links naar rechts: Babs Gons, Asha Karami, Hagar Peeters

Ook de entr’actes zijn bekend. De Ierse zanger/componist Gilbert O’Sullivan, cabaretduo Yentl en de Boer, zangeres & muzikant Eefje de Visser, sopraan Nora Fischer samen met gitarist Marnix Dorrestein en de Bosnische tenor en vertolker van levensliederen, Božo Vrećo, zullen het podium betreden.


Van links naar rechts: Božo Vrećo, Eefje de Visser, Gilbert O'Sullivan

In de gangen rond de Grote Zaal is deze Nacht van alles te doen, zoals een boekenmarkt, een presentatie van kleine uitgevers, literaire tijdschriften en organisaties en de Poëziepodcast van Daan Doesborgh.

De Nacht van de Poëzie is een productie van Literatuurhuis in samenwerking met TivoliVredenburg.