maandag 29 juni 2015

De Muur On Tour – Grand Départ Utrecht

La Grande Finale

geweest
19:00
zaal open
support act
geen support
locatie
maandag 29 juni 2015

De Muur On Tour – Grand Départ Utrecht

La Grande Finale

geweest

Deze show is volledig geplaceerd.

Speciaal voor de snel schakelende wielertheatershow komen bijna alle Nederlandse Gele truidragers uit de historie van de Tour de France naar Utrecht. Mart Smeets en Wilfried de Jong presenteren de avond en brengen een ode aan de wielersport, met muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie en theatrale interviews. Het belooft een avond te worden waarin de dramatiek van de wielersport letterlijk wordt genomen en dramatisch zal worden verbeeld. Een niet te kloppen kopgroep van artiesten met een groot wielerhart brengt samen met wielerhelden een theatrale, muzikale en literaire ode aan de wielersport.

Alle Nederlandse geletruidragers
Aan de vooravond van de start van de Tour de France in Utrecht komen alle nog levende geletruidragers naar de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Samen hebben deze renners meer dan 30 keer de Gele trui gedragen. Onder andere Joop Zoetemelk, Jelle Nijdam, Jan Janssen, Gerben Karstens en Rini Wagtmans zullen hun opwachting maken.  

Gasten
De avond zal verder worden omlijst met onder meer: Herman van der Zandt, Ocobar, Blaudzun, Rick de Leeuw, Alex Roeka en J.W. Roy.

Zie ook