talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

20:00-21:30 liveopname podcast
na afloop: borrel op Plein 6
dansen? kan bij Electronic Queer Night MAXI in Club Nine (tickets)

Locatie
Hertz

De Lesbische Liga: Live

Speelse liveshow van prijswinnende queer podcast

€ 12,50

Uitverkocht

incl. servicekosten

De Liga is terug in Utrecht! Het ‘lesbische clubhuis’ is niet meer te stoppen: met een BNR Podcast Award op zak staan Vera Siemons en Annefleur Schipper weer op de planken voor een grootse liveshow. Niet zomaar een podcast-opname dus, maar mét interactie, spektakel en heel veel BL’ers (bekende lesbiennes). Make Lesbi Great Again!

Vorig jaar knalde TivoliVredenburg al uit elkaar tijdens deze liveshow waarin Claudia de Breij haar ‘lesbische loopje’ demonstreerde, schrijvers Maartje Wortel en Babeth Fonchie zich van hun beste kant lieten zien en vriendin van de show Rivkah op het Veld nógmaals de spelregels van voetbal kwam uitleggen. Een unaniem belachelijk groot succes! Reken er maar op dat dat op 2 juni al je stoute dromen uit zullen komen.

In de Lesbische Liga Podcast wordt op eigen wijze besproken hoe het staat met de representatie van vrouwen die op vrouwen vallen in de media. Dus waarom het zo gestoord is dat de film ‘Benedetta’ ooit is uitgebracht, of juist waarom ANNE+ zo’n verademing voor de community is. Soms een emotionele rollercoaster, altijd met een overdosis zelf(s)pot.

Al eerder waren rolmodellen als Rocky Hehakaija, Francis van Broekhuizen, Merel van Dongen en Fresia Cousiño Arias in de podcast te horen. Inmiddels is het vijfde seizoen van de podcast bezig, waarvan de laatste aflevering als grand finale live wordt opgenomen tijdens deze show!

Na afloop van de opname is er een borrel op Plein 6 en daarna kun je boven een dansje wagen bij MAXI, Elextronic Queer Night in Cloud Nine. Tickets hiervoor koop je via deze link (€2,55).

Zie ook

NPO Podcastevent 2022

Beleef live opnames van je favoriete podcast

Weg van het piekeren

College door psycholoog Flip Raes

Gwen van Poorten

#METZNALLENdepodcast Live