Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Jasper Albinus dichter
Klaartje van Veldhoven sopraan
Nico van der Meel tenor
Saskia Coolen blokfluit & viola da gamba
Constance Allanic viola da gamba & harp
Josh Cheatham viola da gamba
Arjen Verhage luit & citer

Locatie
Hertz

De Klank van de Stad - Camerata Trajectina

Afgelast

afgelast

Dit concert is afgelast vanwege corona, het is helaas niet gelukt een vervangende datum te vinden. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.

Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Camerata Trajectina gaan een jaarlijkse samenwerking aan onder de titel de Klank van de Stad. Als het ‘muzikale geheugen van Nederland’ duikt het Utrechtse Camerata Trajectina in de rijke muziekgeschiedenis van de Domstad en belicht bekende en onbekende muzikale episodes.
Vandaag brengen zij een programma ten gehore over ‘onze’ stad: Utrecht, met zijn ‘schoonheden’, werd reeds bezongen in liedbundels als het Utrechts Zangprieeltje (1649) en Erato (1646) van Leonardus Gouwerack. Willem Wander van Nieuwkerk (1955) schreef de liedcyclus Aan de Bruid op gedichten van de Utrechtse dichter Ingmar Heytze. Zijn teksten worden vertolkt door de jonge dichter en spoken word artiest Jasper Albinius. Speciaal voor dit programma arrangeert Willem Wander dit werk voor Camerata Trajectina en haar historische instrumenten.
Het wordt een muzikaal en poëtisch feest ter ere van deze heerlijke stad!