talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Ronda
Attend
Facebook-event

De Grote Uitslagenavond

Met politici, campagnegoeroes, politieke minicolleges, live newsdesk en muziek

Geweest

De Grote Uitslagenavond | woensdag 22 november 2023 | Ronda

Het zijn de spannendste verkiezingen in jaren. Het torentje staat leeg, er zijn een boel nieuwe namen op het stembiljet, en een aantal partijen liggen nek-aan-nek in de peilingen. Wie wordt de nieuwe premier van Nederland? Krijgen we na al die jaren een links Kabinet? Gaat Pieter Omtzigt er met de winst vandoor of wordt de VVD toch weer de grootste?

Tijdens de avond volgen we alle uitslagen live via de NOS en voorziet de speciale Newsdesk je van de allerlaatste politieke nieuwtjes. Elk half uur bespreken de politieke junkies van de Campagne Daily podcast de campagnes, exitpolls en eerste uitslagen o.l.v. Pelle Koppen en Linh Vu. Met speciale gasten als Hannah Prins (klimaatactivist), Jurjen van den Berg (DeGoedeZaak), Devika Partiman (Stem op een Vrouw), Tahrim Ramdjan (schrijver en journalist Het Parool), Peter Kanne (I&O Research) en Thomas Hogeling (de flexibele opiniemaker). Tussendoor volg je mini-colleges over peilingen, AI en vrouwen in de politiek, leggen de Kiesmannen nog eens uit hoe de democratie werkt, en dansen we op (politieke) muziek.

In de wandelgangen kan je stemmen op je lievelingsposter, kijken naar de beste én de slechtste campagnespots, op de foto in het Torentje of in de Utrechtse Boekenbar opzoek naar de beste boeken over politiek, campagnes en maatschappij.

Dit programma wordt georganiseerd door TivoliVredenburg en BKB Het Campagnebureau, in samenwerking met de Kiesmannen.

Kijk op deze pagina voor alle verkiezingsprogramma's in TivoliVredenburg.