talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz

De Geopolitieke EindejaarsShow

BNR’s Boekestijn en De Wijk blikken terug op 2022

Geweest

2022 staat helemaal in het teken van een de oorlog in Oekraïne. Sinds 24 februari van dit jaar is de toekomst van Europa en dus ook die van ons voorgoed veranderd. Hoe heeft het zover kunnen komen? En wat staat ons nog te wachten? In De Geopolitieke EindejaarsShow nemen Rob de Wijk en Arend Jan Boekestijn op karakteristieke wijze de belangrijkste gebeurtenissen op het wereldtoneel door.

Met messcherpe en nuchtere analyses, maar ook met de kenmerkende gemoedelijkheid, blikken Rob en Arend Jan onder leiding van Hugo Reitsma, terug op een historisch jaar. In deze avondvullende spin-off van de succesvolle BNR-podcast gaan ze in gesprek met het publiek en dagen ze de bezoekers uit voor een quiz. Mis deze speciale eindejaarsshow dus niet!

Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden, oprichter van het HCSS en auteur van onder meer De Slag om Europa. Arend Jan Boekestijn is als historicus oa verbonden aan de Universiteit Utrecht en oud-Kamerlid. Hugo Reitsma is presentator en verslaggever bij BNR Nieuwsradio.

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.

Wil je de Geopolitieke Eindejaarsshow vanuit je luie stoel beleven? Via deze link koop je tickets voor de livestream vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag op 20 december.

Dit programma is een productie van Haagsch College.