Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora

De Futuristen

Hoe ziet de toekomst van werk eruit?

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer Kennis & Debatprogramma's bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Volgens experts zitten we midden in een nieuwe revolutie. Een maatschappelijke omslag waarin ons werkende leven drastisch verandert. Nemen intelligente robots ons werk over? Wat gaan we dan met al die vrije tijd doen? En hoe ontwerpen we een toekomst waarin iedereen profiteert van technologische vooruitgang?

In deze vierde editie van De Futuristen: Wat als je je beroep niet meer mag kiezen? De beroepsbevolking krimpt. Er zijn meer ouderen en er worden steeds minder kinderen geboren. De gevolgen zijn al voelbaar in de zorg en het onderwijs, waar een tekort aan personeel is. Maar wat betekent dit voor de verre toekomst? Kunnen we straks alleen nog maar kiezen uit zogenaamde cruciale beroepen? Met arbeidseconoom prof. Joop Schippers (UU).

De Futuristen is een spannende denkexercitie waarin theatermakers met wetenschappers de toekomst onderzoeken. In een unieke combinatie van interview en theater, vragen we een spraakmakende gast naar zijn of haar visie, en presenteren theatermakers, muzikanten en schrijvers een voorstelling gebaseerd op die visie. Een voorstelling die ze in één dag hebben bedacht. Verser kan niet!

De Futuristen is een programma van het Nieuw Utrechts Toneel en Studium Generale, Universiteit Utrecht.