talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
K.F. Hein Foyer

De Duiders: Hoe is het gesteld met de homo-acceptatie in Nederland?

Wetenschappers over het nieuws van de dag

Geweest

Van homofobe spreekkoren tot klappen voor de deur van een homokroeg. Waar Nederland eerder bekend stond als voorloper in de acceptatie van homorechten, lijkt deze progressieve beweging nu te stagneren.

Volgens belangenorganisatie COC is er een opleving van anti-homogeweld. Hatelijke woorden leiden steeds vaker tot daden. Hoe staat het er eigenlijk voor met de homo-acceptatie en LHBTI+-rechten in Nederland? In hoeverre is er sprake van een specifiek Nederlandse tolerantie en zelfs een voortrekkersrol? En is het een selecte groep mensen die deze antipathie toont of wordt dit breder maatschappelijk gedragen? Met sociaal wetenschapper prof. John de Wit (UU).

Over De Duiders
Heb je behoefte aan scherpe duiding van de actualiteit? Elke maand geeft een wetenschapper tekst en uitleg bij een onderwerp dat het nieuws beheerst. Over de stand van het onderzoek en hoe de wetenschap zich verhoudt tot de politieke en maatschappelijke realiteit. Hoe volledig is de berichtgeving eigenlijk? Het onderwerp van het interview is net zo onvoorspelbaar als het nieuws.

De Duiders is een programma van Studium Generale (Universiteit Utrecht) en TivoliVredenburg. Kijk voor meer informatie over de Duiders op de website van Studium Generale.