Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

De Duiders | Over de eeuwige spanning tussen Rusland en het Westen

Wetenschappers over het nieuws van de dag

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer Kennis & Debatprogramma's bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
De afgelopen maanden liep de spanning tussen Rusland en Europa snel op. De oorzaak: een enorme Russische troepenmacht heeft zich verzameld bij de Oekraïense grens. Is Poetin van plan Oekraïne binnen te vallen? Het conflict tussen Rusland en het Westen volgt al jaren een vast patroon van stoere taal en sancties. Wat staat een normalisering van de relatie in de weg? Welke wederzijdse belangen spelen er? En waarom is Oekraïne zo’n splijtzwam?

Op 9 februari praten we tijdens De Duiders met historicus dr. Laurien Crump (UU) over de historische wortels van de gespannen relatie tussen Rusland, de VS en Europa. Wat staat er op het spel?

Heb jij ook behoefte aan scherpe duiding van de actualiteit? In De Duiders geeft elke maand een wetenschapper tekst en uitleg bij de stroom aan nieuwsberichten die ons dagelijks bereikt. Wat is de stand van het onderzoek? Hoe verhoudt de wetenschap zich tot de politieke en maatschappelijke realiteit? En hoe volledig is de berichtgeving eigenlijk?

Kijk voor meer informatie over De Duiders op de website van Studium Generale.

De Duiders is een programma van TivoliVredenburg en Studium Generale van de Universiteit Utrecht.

Afbeelding door Don Fontijn via Unsplash.