vrijdag 26 november 2021

De Beren Gieren

Moderne jazz aan de rand van het onbekende

19:30
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Fulco Ottervanger piano
Simon Segers drums
Lieven Van Pée bas

support act
schntzl
locatie
vrijdag 26 november 2021

De Beren Gieren

Moderne jazz aan de rand van het onbekende

De avonturiers van De Beren Gieren drijven de moderne jazz naar de rand van het onbekende. Gewapend met een mix van elektronische en akoestische instrumenten, en een creativiteit die grenst aan het waanzinnige staan deze Vlamingen garant voor een avond op het puntje van de stoel. Vanavond presenteert het trio hun nieuwe album Less Is Endless.

Voorprogramma: schntzl
Schntzl is het pseudoniem van het veelzijdige duoHendrik Lasure en Casper Van De Velde. Focus Knack schreef over hun album Catwalk (★★★★): “...speelse fantasie, een gezonde dosis humor en een frisse benadering van jazz en nieuw klassiek in een krokant jasje van popmelodieën en ambient.”

 

Belgo-Jazz
Vanaf de oprichting in 2009 is De Beren Gieren een graag geziene gast op tal van internationale jazzfestivals en werkte het trio samen met gerenommeerde artiesten als Louis Sclavis, Jan Klare, Jean-Yves Evrard en Ernst Reijseger. De band maakt samen met bands als STUFF. LABtrio en Taxiwars deel uit van de belgo-jazzscene, die de afgelopen jaren de wind flink in de zeilen heeft.

Less Is Endless
Op het nieuwe album keert de band terug naar haar kern: improvisatie. Door het onafgeronde te cultiveren en de ruimte van stilte te verkennen draait dit trio als het ware om haar eigen composities heen. Net als op de plaat voert intuïtie tijdens concerten de boventoon. De Beren Gieren neemt je mee naar een plaats waar de verrassing het altijd wint van de verwachting.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van ons jazzprogramma? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Zie ook

wo 17 nov 2021

Nordmann

Instrumentale Vlaamse jazzrockband

za 18 dec 2021

Dans Dans

Rock en Jazz worden gecombineerd tot een broeierig muzikaal universum

do 4 nov 2021

Jaimie Branch

Energieke jazz uit Chicago