Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Aziz Sahmaoui
Kamal Hors
Michiel Hollanders
Mohamed Ahaddaf
Marmoucha Orkest

Locatie
Cloud Nine

Dancing Strings

Avond in het teken van diverse snaarinstrumenten: de ud, sentir, mandole en laouto

incl. servicekosten

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

‘Dancing strings’ staat voor alle verschillende snaarinstrumenten wereldwijd, waarbij het eeuwenoude tokkelinstrument de ‘ud centraal staat – als solo-instrument maar ook als integraal onderdeel van diverse bezettingen met snaarinstrumenten uit verschillende culturen. In de derde editie van het festival staan, naast de ‘ud, verwante instrumenten als sentir, mandole en laouto centraal.

Het programma van het festival bestaat elke avond uit vijf delen. Er is een bijzondere setting met nieuwe composities van drie Nederlandse componisten van deels Marokkaanse oorsprong die werk maken voor snaarinstrumenten als ‘ud, mandole en laouto: Kamal Hors, Michiel Hollanders en Mohamed Ahaddaf. Per componist worden drie nieuwe werken uitgevoerd, naast drie werken van Aziz Sahmaoui in een speciaal arrangement. Uitvoerenden zijn de componisten samen met het Marmoucha Orkest.

In het tweede deel van het programma staat muzikant Aziz Sahmaoui, bekend van University of Gnawa, centraal. Zijn nieuwe, meer klassiek getinte programma Il fera beau demain jusqu’à midi komt voort uit een ontmoeting met jazzcellist Eric Longsworth. Het harmonische geluid van de cello, de groove van de mandole en de sentir brengen samen met de dynamiek van de percussie een sound vol met emoties en variaties.

Als grandioos slot spelen alle deelnemende musici samen een werk van Sahmaoui.