Programma

1:00 uur NEON
12:00 uur Gerard Bouwhuis, Heleen Hulst & Mick Stirling
13:00 uur Douwe Eisenga
14:00 uur Toonzetters
15:00 uur Adam Quartet; Wiek Hijmans
16:00 uur Amstel Quartet
17:00 uur Trio Napolov, Fridman, Sandee
18:00 uur Cello Octet
19:00 uur Rembrandt & de Staalmeesters
20:00 uur Insomnio; Emma Roijackers en Joshua Tavenier
21:00 uur Frisse Oren; T R O M P O; Ensemble Kaer

Locatie
K.F. Hein Foyer

Dag van de Componist

De componist in de schijnwerpers

Geweest

Dit programma is gratis toegankelijk. Je kunt via deze link aangeven bij welke concerten je aanwezig wilt zijn.

Componisten van strijkkwartetten en symfonieën staan zelden zelf op het podium in de schijnwerpers. Hoog tijd om de levende componist eens op het schild te hijsen. In samenwerking met NPO Radio4, Gaudeamus en het Nieuw Genootschap Nederlandse Componisten organiseert TivoliVredenburg dit festival ter ere van de componist. In onze KF Hein Foyer, het plein op vijf hoog, klinkt de hele dag een veelzijdig programma. Bovendien wordt de grootste grafische partituur aller tijden uitgerold, van Utrecht CS naar TivoliVredenburg, en gespeeld uiteraard! Het hele programma wordt opgenomen door NPO Radio4, met presentatie door Aad van Nieuwkerk.

Talloze Utrechtse muziekorganisaties en -groepen leveren bijdragen aan het programma van de Dag van de Componist. Kersverse winnaars van het Nederlands Vioolconcours, muziek van levende Nederlandse componisten en de klank van klei. Frisse Oren speelt stukken uit hun jeugdvoorstelling STREK (3+) met muziek van Oene van Geel. De ensembles Insomnio en T R O M P O spelen werk dat ze in nauwe samenwerking met verschillende componisten ontwikkelden.

Partners: Nieuw Genootschap Nederlandse Componisten, NPO Radio 4, Gaudeamus, TivoliVredenburg, Nederlands Vioolconcours, Frisse Oren, GIST, Insomnio