Zaal open
Aanvang
Ongeplaceerd
Regulier
€ 25,-
CJP
€ 20,-
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Insomnio
Ensemble Postland
T R O M P O
BUI
Gemma Luz Bosch & Kaer GIST
Raoni Muzho Saleh & Abel Kroon Rizoom
Frieda Gustavs met Zephyr Bruggen, Vera Morais, Fransesca Amado Rizoom
Emma Roijackers viool - Nederlands Vioolconcours
Joshua Tavenier viool - Nederlands Vioolconcours
Frisse Oren

Programma

Muziek van Gemma Luz Bosch, Ben van Bueren, Oene van Geel, Frieda Gustavs, Abel Kroon, Marthe Lasthuis, Laura Nygren, Martijn Padding, Joey Roukens, Jacob ter Veldhuis, Bart de Vrees.

Locatie
Cloud Nine

Dag van de Componist

De componist in de schijnwerpers

incl. servicekosten

Componisten van strijkkwartetten en symfonieën staan zelden zelf op het podium in de schijnwerpers. Hoog tijd om de levende componist eens op het schild te hijsen. In samenwerking met NPO Radio4, Gaudeamus en het Nieuw Genootschap Nederlandse Componisten organiseert TivoliVredenburg dit festival ter ere van de componist. Overdag zijn bezoekers welkom tijdens live radio-uitzendingen, ’s avonds klinkt van alle kanten een veelzijdig concertprogramma. Bovendien wordt de grootste grafische partituur aller tijden uitgerold, van Utrecht CS naar TivoliVredenburg, … en gespeeld uiteraard!

Talloze Utrechtse muziekorganisaties en -groepen leveren bijdragen aan het avondprogramma van de Dag van de Componist. Kersverse winnaars van het Nederlands Vioolconcours muziek van levende Nederlandse componisten en er klinkt nieuw werk van jonge componisten uit het muzieknetwerk Rizoom. Frisse Oren speelt stukken uit hun jeugdvoorstelling STREK (3+) met muziek van Oene van Geel. De ensembles Postland, Insomnio en T R O M P O spelen werk dat ze in nauwe samenwerking met verschillende componisten ontwikkelden. Makerscollectief BUI laat zien dat componeren ook iets is dat spontaan en ter plekke kan gebeuren, en Gemma Luz Bosch laat horen dat er klank in klei zit.

Partners: Nieuw Genootschap Nederlandse Componisten, NPO Radio 4, Gaudeamus, TivoliVredenburg, Nederlands Vioolconcours, Frisse Oren, GIST, Postland, Insomnio, Rizoom

Zie ook

Het Collectief

Pelleas und Melisande

Gaudeamus Festival 2022 Opening Night

They Have Waited Long Enough

Hedendaagse componisten en mytische vrouwen