Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Gerard Beljon Maar de zon is nog op…
Oene van Geel Belonging
Maripepa Contreras Barane Sobh
Antonio Moreno Glazkov Islands
Setareh Nafisi Weaving Light (Into Darkness)

Uitvoerenden

Kamerkoor JIP 
Paloma Lázaro Arteaga zang
Oene van Geel percussie
Behrang Alibabaei zang
Antonio Moreno Glazkov trompet
Setareh Nafisi electronica en piano

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Kamerkoor JIP 10 jaar!

Dag van de componist i.s.m. Gaudeamus

Geweest

Kamerkoor JIP viert 10-jarig jubileum met vijf nieuwe composities. Dit concert van Kamerkoor JIP is onderdeel van de Dag van de Componist, een landelijk festival waarin meer dan 100 in Nederland actieve componisten in de schijnwerpers staan. Het festival is een initiatief van het netwerk en platform New Music NOW, dat met online-tv live verslag doet.

In juni 2023 bestaat Kamerkoor JIP 10 jaar. Het Utrechtse koor maakte naam met het brengen van honderden koorwerken van voor velen onbekende komaf, tientallen opdrachtcomposities en de poëtische verbinding met maatschappelijke thema’s van vandaag.

Een tienjarig jubileum verdient een feest! Daarom vroeg Kamerkoor JIP vijf componisten een werk te schrijven, geïnspireerd op de zoektocht van de koorzangers naar perspectief, verbinding en een gevoel van thuis zijn in de turbulente wereld waarin we leven. Nieuwe werken die over de zangers zelf gaan, over wat hen beweegt, wat onze individuele krachten zijn als mens en waar we elkaar vinden. Dit resulteert in concerten met vijf solisten (Iraanse en Spaanse zang, trompet, elektronica, piano en slagwerk) onder de titel Maar de zon is nog op.

Multi-instrumentalist en componist Oene van Geel schreef een werk voor koor, piano, trompet en vocale solisten, waarin individuele perspectieven en Iraanse invloeden samenvloeien tot een compositie over verwondering en liefde voor de wereld en elkaar. Koorcomponist Gerard Beljon deed een uniek artistiek onderzoek, waarbij hij alle individuele koorleden vroeg hun mooiste melodieën in te zingen en deze vervolgens samensmolt tot een ontroerend geheel. Daarnaast schreven drie aanstormende talenten, Maripepa Contreras, Setareh Nafisi en Antonio Moreno Glazkov, ieder een koorwerk waarin verschillende perspectieven op de wereld van vandaag worden verklankt. Daarbij spelen de opstanden in Iran, eenzaamheid en verbondenheid van het individu en belonging een hoofdrol.

Bezoek deze avond ook het feestelijke lounge concert op Park 6. 

Bekijk hier de livestream van het dagprogramma van de Dag van de Componist.