Zaal open
Verwacht einde
Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

Dabke Night

De Midden-Oosterse clubnacht

Geweest

Van Palestijnse en Syrische dansvloer hits en de nieuwste releases uit de Egyptische underground tot Libanese elektronische dabke. Dabke Nights brengt authentieke Midden-Oosterse vibes naar de clubnacht met de dabke dans in de hoofdrol. Klaar om iets nieuws te proberen? We starten elke Dabke Night met een workshop dabke, zodat je meteen blend op de dansvloer. Aywa habibi, dabke!

Deze Dabke Night is tevens de afterparty voor het concert van Lena Chamamyan.

Line-up

DJ Matrub

DJ Imad

Dabke performance – olv Ramez Mahmoud

Breakdance x Dabke - Bboy Shadow

 

Zoets uit het Midden-Oosten

Geen Dabke Night zonder een pop-up restaurant met de lekkerste gerechten voor kleine prijsjes. Deze keer pakken we flink uit met heel veel zoetigheid! Van harissa tot halawet el jibn, proef het Midden-Oosten in de speciaal ontworpen oase die je vindt in de foyer van Pandora.

 

Dabke performance onder leiding van Ramez Mahmoud

Elke Dabke Night nodigen we een crew van de beste dansers uit Nederland en België uit voor een performance. Deze keer komt de Palestijns-Syrische danser / choreograaf Ramez Mahmoud met een groep dansers naar de Dabke Night voor een performance van de Palestijnse dabke.

Hosted by Spotlight Team International Art (STIA) en Mostafa Betaree

Dabke workshop
Elke Dabke Night begint met een korte dabke workshop om je de basis te leren. Danservaring niet nodig, na een half uurtje ben je klaar voor de rest van de avond.

 

Over Dabke Nights

Het begon allemaal 2016, toen een groep Nederlandse en Arabische vrienden bedachten dat dabke een manier zou kunnen zijn om bruggen te bouwen tussen Westerse en Arabische cultuur. Met behoud van de tradities, brachten zij de Dabke -een populaire dans uit het Midden-Oosten- naar de Nederlandse dansvloer. De Dabke Nights zijn inmiddels een begrip in Nederland en een van de meest inclusieve uitgaansavonden in het nachtleven. Dabke Nights is heeft extra aandacht voor het creëren van een ‘safe space’ waar iedereen zich vrij, veilig en welkom voelt.