Aanvang
Zaal open
Verwacht einde
Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

Dabke Night

De beste arab-pop, shamstep en dabke uit het Midden-Oosten

Geweest

Dabke Night | vrijdag 2 februari 2024 | Pandora

Vrijdag 2 februari is Dabke Night back in town! Met een speciale editie: DJ MaHerrie draait deze avond vooral muziek van hedendaagse Palestijnse artiesten voor je. Want juist nu de muzikanten in eigen land niets kunnen produceren of laten horen, is het belangrijk om hun muziek wel in de zalen te laten klinken.

Verwacht een set met de beste Arab-pop, dabke en stamstep uit landen als Libanon, Syrië, Jordanië en vooral: Palestina. Natuurlijk hoor je muziek van bekende actuele Palestijnse artiesten als 47Soul, TootArd, Ministry of Dub-key, DJ Supermike. Ook meer traditionele (dabke) muziek komt langs, zoals het nummer 'Dammi Falestini'.

Dabke is de meest populaire dans in het Midden-Oosten. Maar het is meer dan een dans, het is een uiting van identiteit, trots en community. Bij Dabke maakt het niet uit waar je vandaan komt, of je beginner bent of een geoefende danser, iedereen is welkom om aan te sluiten in de dabke cirkel. Elke Dabke Night begint met een Dabke workshop voor beginners. Voor je het weet blend je op de dansvloer met je chosen family en dans je alsof je nooit anders deed.

In de foyer vind je merch van Print4Palestine, dus scoor meteen een passende hoody of tshirt, waarmee je ook een goed doel steunt.

Yallah habibi, Dabke!

Wil je voorafgaand aan dit concert een hapje eten? Kijk eens bij restaurant PLACE: een fusion & grill restaurant met Aziatische invloeden en vólledig halal. Dit restaurant is gelegen recht tegenover TivoliVredenburg.